Mindjárt itt van az újabb támogatás a mezőgazdasági kisüzemeknek!

Agro Napló
Hamarosan nyílik a beadási lehetőség.

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mezőgazdasági kisüzemek támogatása” című (VP2-6.3.1-20 kódszámú) felhívás dokumentációja. A felhívás 4.3. A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja című pontja egy új szakasszal került kiegészítésre, így a támogatási kérelmek benyújtására a hetedik szakasz keretében 2022. november 17. – 2022. november 30. között van lehetőség – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.

A támogatást igénylők köre továbbra is őstermelőkre, mikrovállalkozásnak és mezőgazdasgági termelőnek minősülő egyéni vállalkozókra vagy szociális szövetkezetekre terjed ki.

A támogatást igénylő az üzleti tervben vállalja, hogy legkésőbb a Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 4. év végére a mezőgazdasági termelőtevékenységből származó üzemmérete meghaladja a 6000 euró STÉ üzemnagyságot, vagy a mezőgazdasági termelésből és Annex 1 termék feldolgozási tevékenységből származó értékesítés nettó árbevétele meghaladja a 6000 eurót, attól függően, hogy mely tevékenység alapján tette vállalását és kapott Támogatói Okiratot.

Az igényelhető támogatás mértéke 15.000 eurónak megfelelő forintösszeg 5 évre, előleg nem igényelhető.

További részletek a pályázati portálon találhatóak.

(Forrás: NAK)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Már pályázhatnak a falusi kisboltok

Már pályázhatnak a falusi kisboltok

A Magyar Falu program keretében 1–3 millió forintos támogatásra pályázhatnak a kistelepülési élelmiszerüzletek a megnövekedett költségeikhez történő h...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!