Mezőgazdasági együttműködés Algériával

Agro Napló
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kétoldalú tárgyalást folytatott Sid Ahmed Ferroukhi algériai mezőgazdasági, vidékfejlesztési és halászati miniszterrel, aki a Magyar-Algériai Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) alakuló ülésére érkezett hazánkba.

A miniszterek az egyeztetés során áttekintették a közös mezőgazdasági együttműködési lehetőségeket. Beszéltek az állattenyésztés, szarvasmarha genetikai és a tejelő szarvasmarha ágazat komplex fejlesztéséről, az agrárkutatási kapcsolatok elmélyítéséről, az ENSZ Dél-Dél Együttműködésről, és FAO-magyar ösztöndíjprogramról is. Mindkét fél egyetértett abban, hogy a tárgyalások és a GVB során egyeztetett témák, lehetőségek hozzájárulnak szakmai és gazdasági kapcsolataink további bővüléséhez Magyarország és Algéria között. A két miniszter megerősítette szándékát az édesvízi halászat és akvakultúra területein történő együttműködés megerősítésében.

Magyarország és Algéria vállalta, hogy támogatja a két ország intézményei, illetve szakmai- és szakmaközi szervezetei közötti kapcsolatokat, hogy azok képesek legyenek a mezőgazdaság, az élelmiszergazdaság, illetve a halászat területén kínálkozó lehetőségeket megragadni és ezáltal fejleszteni a kölcsönösen előnyös partnerségi projekteket.

Az algériai társminiszter és mezőgazdasági delegációja tartalmas szakmai programon vett részt a Földművelésügyi Minisztérium és háttérintézményei, valamint együttműködésre vagy kereskedelmi kapcsolatra számot tartó agrárcégek részvételével.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!