Megújította együttműködését a Tetra Pak és a Tej Terméktanács

Agro Napló
A Tetra Pak Hungária Zrt. a múlt évtized eleje óta kiemelt pártoló tagja a Tej Terméktanácsnak. Most a korábbi, határozott időtartamra szóló megállapodás megerősítésére került sor – közölte a szakmaközi szervezet lapunkkal.

A Tetra Pak Hungária Zrt. hosszú évek óta aktívan részt vesz a Tej Terméktanács munkájában, és nagyra értékeli a terméktanács által a tejpiaci szereplők helyzetének javítása érdekében végzett szakmai tevékenységét. Együttműködésünk egyik kiemelt területe a fogyasztók oktatása, tanítása, szemléletformálása, a gyerekek megismertetése a tejtermékeknek a helyes táplálkozásban betöltött szerepével.

A múlt év megmutatta, hogy kritikus helyzetben a tejipar a magyar élelmiszerellátás egyik kiemelt ágazata, és többek között a Tetra Pak feladata volt annak biztosítása, hogy a csomagolóanyag-ellátás zökkenőmentes legyen. A terméktanács ebben is hathatósan támogatta a csomagolóanyag-gyártó céget. Emellett rávilágított az élelmiszerbiztonság fontosságára, így a fogyasztók szemében felértékelődött a biztonságosan előállított és csomagolt élelmiszerek elérhetősége. A Tetra Pak ehhez biztosítja a megfelelő technológiát a tejipari vállalatok számára, akik így, ebben a nehéz helyzetben is hosszan eltartható, kiváló minőségű termékekkel tudták ellátni a fogyasztókat.

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója az aláírás kapcsán elmondta: a Tetra Pak, mint kiemelt pártoló tag által nyújtott - környezeti szempontokat szem előtt tartó - élelmiszer-feldolgozási és csomagolási eljárások elismeréssel bírnak az ágazatban és a világon egyaránt. A hazai tejágazat elkötelezett az újítások, a fogyasztói igények kielégítése, a tejtermelők, a feldolgozók, a kereskedők és a beszállítókkal történő kapcsolat kialakítása mellett. Jövedelmező termelés és növekedés csak a környezettel és a társadalommal való összhangból származhat.

Minden tejtermék esetében folyamatos fejlesztésekre, innovációra van szükség a jó minőségű termékbővítés érdekében. Harcz Zoltán emlékeztetett arra, hogy tavaly az első félévben, a koronavírus járvány alatt kritikus helyzetbe kerülhetett volna a hazai tej-csomagolóanyag ellátás, ha nincs együttműködés - 'forródrót' -, a két fél között.

A megújított szerződést a Tetra Pak Hungária Zrt. részéről Posztós Zsuzsanna és Tóth István igazgatósági tagok, míg a Tej Terméktanács képviseletében Harcz Zoltán ügyvezető igazgató írták alá – tartalmazza a közlemény.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!