Megkezdődött az ideiglenes támogatások kifizetése a tejtermelőknek

Agro Napló
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli támogatáshoz kapcsolódó mezőgazdasági csekély összegű támogatásról szóló 23/2016. (IV. 5.) FM rendelet kihirdetését követő rendkívül rövid időn belül elvégezte a kérelmekhez kapcsolódó feladatait, és 2016. április 22-én soron kívül megkezdte a támogatások kifizetését.

Az MVH a rendeletben foglaltaknak megfelelően 2016. április 11-ig megküldte az érintett mintegy 3600 tejtermelő részére a támogatás igénybevételéhez szükséges támogatási kérelmet, amelyet az ügyfeleknek a kézhezvételtől számított 8 napon belül kell visszaküldeniük. Az első kérelmek 2016. április 13-án érkeztek be az MVH-hoz és a hivatal azonnal megkezdte azok bírálatát annak érdekében, hogy a jogosult tejtermelők mielőbb hozzájuthassanak a támogatáshoz.

Ezidáig 1970 kérelmező részére, mintegy 2,35 milliárd forint jogos támogatási összeg átutalásáról intézkedett az MVH. A Hivatal a kérelmek bírálatát azok beérkezésének ütemében folyamatosan végzi. A jövedelempótló támogatás mértéke a tejtermelő 2015. március 31-én rendelkezésére álló beszállítási tejkvóta, illetve közvetlen értékesítési tejkvóta mennyisége alapján 15 Ft/kg, amely a szabad csekély összegű támogatási keret mértékéig hagyható jóvá.

Forrás: MVH

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!