Megjelent az öntözési közösségek együttműködéseit támogató felhívás

Agro Napló
Magyarország kormánya alapvető célként tekint az öntözéses gazdálkodás szakmai színvonalának, illetve a mezőgazdasági öntözés feltételeinek, és az öntözhető és öntözött területek arányának növelésére – közölte Nagy István agrárminiszter.

Ennek alapján az Agrárminisztérium (AM) felhívja az elismeréssel rendelkező öntözési közösségekben részt vevő és a jövőben öntözési közösséget alakítani szándékozó gazdálkodók figyelmét, hogy ez év január 29-én – a fentiek szerinti célhoz kapcsolódva – megjelent a VP5-16.5.2-21 kódszámú, „Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása” elnevezésű pályázati felhívás.

A felhívás a meglévő, közös érdekeltségű öntözőtelepek üzemeltetéséhez, fenntartásához és fejlesztéséhez, valamint új öntözési beruházások előkészítéséhez nyújt támogatást – tette hozzá a tárcavezető. Nagy István közölte: a támogatási kérelmet az agrárpolitikáért felelős miniszter által elismert öntözési közösségek jogosultak benyújtani.

A támogatási kérelmek benyújtására március 8-tól lesz lehetőség. A pályázati felhívás és annak mellékletei a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetők el – tartalmazza a szaktárca közlemény.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!