Meghosszabbodik a szarvasmarha tej-állatjóléti felhívás kötelezettségvállalási időszaka

Agro Napló
Meghosszabbodik a szarvasmarha tej-állatjóléti felhívás kötelezettségvállalási időszak, mivel a 2020 utáni uniós közös agrárpolitikával (KAP) kapcsolatos jogalkotási eljárás elhúzódása miatt az Agrárminisztérium (AM) – az átmeneti időszak áthidalása érdekében – egy évvel meghosszabbította a VP3-14.1.1-16 kódszámú „A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás” pályázati felhívás kötelezettségvállalási időszakát.

A szaktárca felhívja az érintettek figyelmét, hogy a hosszabbítás eredményeképp továbbra is elérhető lesz a támogatás azon kedvezményezettek számára, akik jelenleg rész vesznek a programban és élni kívánnak e lehetőséggel. A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítását 2021. január 25-től 2021. február 22-ig, a Magyar Államkincstár (MÁK) által közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával kérelmezhető. A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására vonatkozó kérelem visszavonására a MÁK ez év március 11-ig biztosít lehetőséget.

Amennyiben a gazdálkodó nem kíván élni a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, úgy nem szükséges kérelmet benyújtania, azonban a benyújtásra rendelkezésre álló határidő jogvesztő hatályú. A vállalt tevékenységeket a kötelezettségvállalás teljes időtartama alatt be kell tartani. A pályázati felhívás és a módosítás részleteit tartalmazó közlemény a palyazat.gov.hu weboldalon érhető el – olvasható az ismertetőben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!