Meghirdették a 2019. évi hungarikum pályázatot

Agro Napló
A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúra továbbörökítésére megjelent az ez évi hungarikum pályázat, amelynek idei keretösszege 220 millió forint – közölte a szaktárca az Agro Naplóval.

Az Agrárminisztérium tájékoztatása szerint mindkét célterületnél működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás jár. A most megnyíló pályázat a hazai és külhoni pályázóknak a nyomtatott és elektronikus kiadványok, filmek készítésére; bemutatóterek kialakítására; rendezvények megvalósítására kínál lehetőséget. A pályázaton 1,0-4,0 millió forint közötti összeg nyerhető el.

Kiemelték: a „Hagyomány a divatban – viselet másként” célterületet harmadik alkalommal hirdeti meg a minisztérium, amire 10 millió forint áll rendelkezésre. Míg az első évben 13 pályázó részesült támogatásban ezen a célterületen, addig tavaly már 28 nyertes készíthette el kollekcióját. Itt a cél az, hogy a Kárpát-medence hagyományos öltözet-kultúráját, valamint népi kézműves értékeit meg lehessen őrizni és népszerűsíteni is lehessen azokat. A támogatás összege 240 ezer és 500 ezer forint között lehet.

A hazai és a külhoni értékgyűjtés támogatására 2013 júliusa és 2018 decembere közötti időszakban kiírt 7 nyílt és egy meghívásos pályázat keretében összesen 1,559 milliárd forintot ítélt oda 990 magyarországi, illetve határon túli magyar nyertes pályázónak az agrártárca.

A pályázati felületen 2019. május 14. 8.00 órától 2019. június 13. 23.59 percig lehet a pályázati adatlapot elektronikusan kitölteni, illetve véglegesíteni. Amennyiben az igényelt támogatások összege a beadási határidő lejárta előtt eléri a célterület keretösszegének 200 százalékát, a támogató a pályázatot lezárhatja. A pályázati felhívás az alábbi honlapokon érhető el:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!