MENÜ

Megalakult a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület

2017.08.03.

2017. július 31-én megalakult a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület azzal a fő célkitűzéssel, hogy előmozdítsa a precíziós gazdálkodás hazai alkalmazásának elterjedését és bekapcsolja a nemzetközi szervezetek hálózatába.

 

A résztvevők népes tábora alaposan megtárgyalta az Alapszabályt, benne a leendő tisztségviselői kar összetételét és feladatait, mielőtt egyhangú szavazással elfogadta volna. Végül arról döntöttek, hogy egy 7 tagú elnökség (elnök, 2 alelnök, 4 elnökségi tag) irányítja majd az új szervezetet. Elnökké a Nyugat-magyarországi egyetem docensét, a PREGA Konferenciák szervezésében már korábban közismertségre szert tett Dr. Milics Gábort választották. Alelnöki tisztségre Varga Pétert, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) Agrárinformatika munkacsoportjának vezetőjét, és Bolyki Bencét, az Agroinform Online hírportál elindítóját és tulajdonosát választották. Az elnökségben még Dr. Gyódi Péter (Smart Farming Kft), Szűcs Imre (Belvárdgyula Mg. Zrt.), Umenhoffer Péter (Axiál) és Hadászi László (KITE) foglalnak helyet. Mind a tagság, mind a tisztségviselői kar összetétele garancia a sikerre. A törvényes működés biztosítására 3 tagú felügyelő bizottságot választottak.

Az új vezetőség azzal számol, hogy a megalakulás hírének elterjedésével a tagsági kör gyorsan növekszik. Új tagsági viszonyt az elnökségnek benyújtott, legalább két alapító tag ajánlásával ellátott írásbeli kérelemmel lehet létesíteni. Az eseményt dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár felszólalása zárta, aki hangsúlyozta, hogy a digitális gazdaság előrevitelével az új szervezet kormányzati célok sikerre vitelét is szolgálja.