Még igényelhető támogatás szőlőültetvények szerkezetátalakítására

Agro Napló
Még van lehetőség támogatási, illetve kifizetési kérelmek benyújtására az intézkedés keretében – hívta fel a figyelmet a Magyar Államkincstár.

A Magyar Államkincstár (Kincstár) által jóváhagyott egyéni tervekhez kapcsolódóan még lehetőség van

  • a szőlőültetvények szerkezetátalakításához és -átállításához a 2012/2013 borpiaci évtől igényelhető támogatás feltételeiről szóló 142/2012. (XII. 27.) VM rendelet alapján a támogatási kérelmek 2018. július 16-ig történő, valamint
  • a szőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához a 2017/2018–2019/2020 borpiaci években igényelhető támogatásról szóló 1/2018. (II. 1.) FM rendelet alapján a kifizetési kérelmek 2018. június 15-ig történő benyújtására.

Az említett időszakokban a 2016/2017-es, valamint a 2017/2018-as borpiaci évre jóváhagyott, és már megvalósított tevékenységekre lehet támogatást igényelni. A támogatási és a kifizetési kérelmeket az egyéni tervnek helyt adó / részben helyt adó határozat mellékletében szereplő „Területazonosítónként” külön-külön kell benyújtani a Kincstár részére. Egy kérelmező tehát több kérelmet is beadhat.

A támogatási és a kifizetési kérelmek benyújtásához szükséges nyomtatványok a 15/2018. (III. 23.) számú Kincstár Közlemény mellékleteiként letölthetők a Kincstár honlapjáról.

A Kincstár az érdeklődők figyelmébe ajánlja továbbá a honlapján megjelentetett Tájékoztatót a szőlőültetvények szerkezet-átalakításához és –átállításához igényelhető támogatás végrehajtásához kapcsolódóan. A tájékoztatóban a fentebb hivatkozott két hatályos rendeletben foglalt végrehajtási szabályok közötti eltéréseket, illetve az eljárásokat érintő változásokat emelte ki a Kincstár a benyújtási időszakok és nyomtatványok alkalmazása, az egyéni terv módosítása, valamint az egyéni tervben jóváhagyott és a ténylegesen megvalósított szerkezetátalakítással érintett terület eltérése miatt kötelezően alkalmazandó szankciók témakörében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!