2024. április 19. péntek Emma

Március közepéig felmérik a körforgásos gazdaság hazai helyzetét

Agro Napló
A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. felmérést végez elsősorban a környezetiparban tevékenykedő vállalkozások és szervezetek körében a hazai KFI + környezettechnológia és a körforgásos gazdaság helyzetéről az Agrárminisztérium felkérésére.

A kérdőív a Nemzeti Környezettechnológiai Innovációs Stratégia 2011–2020 céljainak elérését kívánja elősegíteni. A kutatás célja a piacon lévő vállalkozások tapasztalatainak és javaslatainak összegyűjtése.

A környezettechnológiák alkalmazása kisebb környezeti terheléssel jár, mint a hagyományos eljárások és hatékonyabbá teszik az erőforrás-felhasználást. A környezettechnológia magába foglal minden olyan terméket, folyamatot, eljárást, módszert, amelynek alkalmazásával növelhető az anyag- és energiahatékonyság, valamint megelőzhető és mérsékelhető a környezetkárosítás. A kutatás célja a piacon lévő vállalkozások tapasztalatainak és javaslatainak összegyűjtése.

A körforgásos gazdaság lényege, hogy az anyagáramlási folyamatok zárt körben történnek, ezáltal visszaforgatva a termelt hulladékot és csökkentve a nyersanyag-kitermelést.

A kérdőív célja, hogy felmérje a hazai környezetipari vállalkozások KFI és környezeti innovációs tevékenységét. Kitölteni 2019. március 14-ig lehet.

A kérdőív ide kattintva érhető el.

Felmérés a Környezettechnológiai Hitelesítési Rendszerrel kapcsolatban

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. felmérést végez vállalkozások és szervezetek körében a Környezettechnológiai Hitelesítési Rendszerről és a környezetbarát technológiák alkalmazásában rejlő lehetőségek megismertetéséről az Agrárminisztérium felkérésére.

A Környezettechnológiai Hitelesítési Rendszer (Environmetal Technology Verification) egy adott technológia fejlesztőjének, gyártójának és befektetőjének lehetőséget biztosít a technológia környezetvédelmi szempontú minősítésében.

A hitelesítés és a hitelesítő tevékenység önkéntes. A hitelesítést egy, a Nemzeti Akkreditációs Hatóság (NAH) által akkreditált és monitorozott harmadik fél végzi. A NAH 2017 szeptembere óta vállalja az ilyen hitelesítő szervezetek akkreditálását. Hitelesített magyar vállalat jelenleg nincs.

A kérdőív célja, hogy felmérje a hazai vállalkozások fogadókészségét a rendszer magyarországi alkalmazását illetően. Kitölteni 2019. március 31-ig lehet.

A kérdőív ide kattintva érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!