Már a Holdon is élnek növények

Agro Napló
Szárba szökkent a Csang-o 4 szonda által a Holdra vitt magok egy része – számolt be lelkesen a kínai média. Az ázsiai országnak január elején sikerült szondát juttatnia a Holdra, ráadásul annak sötét oldalára, ahol korábban még nem járt ember alkotta szerkezet.

A Csang-o 4 több növény, például repce, krumpli és gyapot magjait is magával vitte, ezek csírázása és kihajtása jelenti az első alkalmat, hogy bármilyen szerves anyagnak sikerült ez a mutatvány a Holdon. A Nemzetközi Űrállomáson már sikerült ez, de a Holdon még próbálkozás sem volt eddig.

A szakértők szerint ez ugyan kis lépés a haszonnövényeknek, de hatalmas ugrás lehet az emberiségnek - írta a 444.hu. Ha sikerül a Földtől távol is jelentős mennyiségben növényeket növeszteni, az akár a világűr belakásának első lépcsője is lehet. Ez persze még elég messze van, a kínaiak növényei is csak egy kis minilaborban cseperednek.

Arról nincs hír, hogy a szintén a Csang-o 4 által a Hold túlsó oldalára vitt gyümölcslegyek hogy vannak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Emelkedik a kínai barackkonzerv-import

Emelkedik a kínai barackkonzerv-import

Rohamosan növekszik a kiskereskedelemben terjesztett fogyasztói méretű őszibarackkonzerv kínai értékesítése. A forgalomnövekedést főként az e-keresked...

Egekben a petrezselyem ára

Egekben a petrezselyem ára

A zöldségféle kilója elérte az ezerkétszáz–ezerháromszáz forintot a kereskedőknél, a csomóban kínált változat kilónkénti ára ezerötszáz–kétezer forint...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!