Május közepéig lehet csatlakozni a NAK és a MAGOSZ petíciójához

Agro Napló
A vártnál nagyobb érdeklődés miatt két héttel tovább, 2019. május 17-ig lehet csatlakozni a magyar gazdák petíciójához, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége indított el.

Már több mint 181 193 aláírás gyűlt össze a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége kezdeményezésére februárban indult akcióba.  A kezdeményezéshez később a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott. A vártnál nagyobb érdeklődés miatt két héttel tovább, 2019. május 17-ig lehet csatlakozni az akcióhoz - adta hírül a kamara és a Magosz.

Mint arra korábban felhívtuk a figyelmet: a Közös Agrárpolitikából (KAP) elvont támogatásokkal a migránsok letelepedését és vidéki közösségekbe való integrációját akarja Brüsszel pénzelni. Így a magyar agrárium és a magyar gazdák támogatására is jóval kevesebb, nagyjából 25 százalékkal kisebb KAP-forrás jutna. Ez nagyon sok gazdálkodó és az agráriumban dolgozó megélhetését veszélyeztetné, de az intézkedés következményei valamennyi magyar állampolgárra kihatással lennének. Jelentősen drágulnának az élelmiszerek, szűkülne a kínálat, illetve kétes eredetű és minőségű importélelmiszerek lepnék el a hazai és az európai piacot - írta közleményében a NAK.

Felháborítónak és elfogadhatatlannak tarjuk, hogy Brüsszel inkább a migrációt akarja támogatni további euró milliárdokkal, ahelyett, hogy az európai mezőgazdaságot és a gazdákat erősítené. Az aláírásgyűjtést folytatjuk, és nem csak a gazdák, hanem minden magyar állampolgár támogatására számítunk - közölték a petíció elindítítói.

A két szervezet arra biztatja a magyar állampolgárokat, különösen a gazdákat és az agráriumban érdekelteket, hogy aláírásukkal támogassák közös kezdeményezésüket a falugazdászoknál és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatóságain elérhető aláíróíveken vagy a www.peticioamagyargazdakert.hu oldalon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Online petíció a magyar agráriumért

Online petíció a magyar agráriumért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) online aláírásgyűjtést indított „Petíció a magy...

Online petíció a magyar agráriumért

Online petíció a magyar agráriumért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) online aláírásgyűjtést indított „Petíció a magy...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!