Majdnem kétszeresére emelték a terménytárolós pályázat keretét

Agro Napló
A Miniszterelnökség eddig 838 mezőgazdasági termelőnek 38 milliárd forint támogatást ítélt meg terménytárolók, -szárítók és -tisztítók építésére, korszerűsítésére.

A Miniszterelnökség csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a mezőgazdaság versenyképességének javításához jelentősen hozzájárul a megtermelt szántóföldi termények tárolási és szárítási kapacitásainak, valamint erőforrás-hatékonyságának biztosítása, illetve fejlesztése. Ezért a kormány 20 milliárd forintot különített el kisméretű terménytárolók, -szárítók és -tisztítók építésére, korszerűsítésére.

Ezt az összeget azonban a Miniszterelnökség a jelentős túligény miatt megemelte, és első körben összesen 838 kérelmet bírált el pozitívan mintegy 38 milliárd forint értékben. A támogatásnak köszönhetően a gazdálkodók egyéni projekt esetén maximum 100 millió forint, kollektív projekt esetén pedig legfeljebb 300 millió forint vissza nem térítendő támogatás felhasználásával valósíthatják meg beruházásaikat.

A Miniszterelnökség kiemelte, hogy az értékelés folyamatosan zajlik, a megítélt támogatás összege és a nyertes projektek száma növekedni fog a következő időszakban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Még van elnyerhető forrás öntözésre

Még van elnyerhető forrás öntözésre

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztését célzó pályázaton még van elnyerhető forrás – írja a nak.hu. Az egyszerűbb igénylésért ügyfélbarát...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!