Magyarországon lesz a Globális Zöld Növekedési Intézet európai központi irodája

Agro Napló
Magyarországon lesz a Globális Zöld Növekedési Intézet (Global Green Growth Institute – GGGI) európai központi irodája; az erről szóló együttműködési megállapodást Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára és Frank Rijsberman, a GGGI európai irodájának főigazgatója írta alá a magyar fővárosban, a budapesti Víz Világtalálkozón.

Kaderják Péter – az MTI helyszíni beszámolója szerint - az aláírást követően újságíróknak elmondta: a GGGI célja, hogy a világban a klímavédelem mellett egyre inkább elterjedjen a környezetbarát, úgynevezett zöld alapú gazdasági fejlődés is. Ennek keretében törekednek arra, hogy ezen a területen is minél inkább működjenek együtt a fejlett és fejlődő országok.

A GGGI és Magyarország az elmúlt években három sikeres projektben működött együtt, egy Ugandában, egy másik a Nyugat-Balkánon zajlott le, a harmadik esetben  Vajdaságban közösen vizsgálták meg a klímavédelem helyzetét.

Kaderják Péter elmondta: a mostani együttműködési megállapodás 2022 végéig rögzíti az ország és az intézet közös tevékenységét. Frank Rijsberman kifejtette: a Globális Zöld Növekedési Intézet nagyon fiatal intézmény, eddig 33 ország csatlakozott az intézethez.  

Az intézethez 2016-ban csatlakozott Magyarország, és a szervezet központi irodáját Londonból helyezik át Budapestre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!