MENÜ

Magyarország rendezi a 2021. évi Európai Lovasjátékokat

2019.06.24.

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) június 20-ai ülésén elfogadta a Magyar Lovassport Szövetség pályázatát és Magyarországot bízta meg a 2021. évi Európai Lovasjátékok megrendezésével.

 

Az Európai Lovasjátékok szervezőbizottsága, Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, tizenkétszeres fogathajtó világbajnok vezetésével, szakértők bevonásával kereken másfél éve dolgozik Európa legrangosabb lovas rendezvényének előkészítésén.

A pályázati anyagot a magyar delegáció ez év március 29-én Lausanne-ben, a Nemzetközi Lovas Szövetség székházában mutatta be a testület vezetőinek és az érintett szakágak elnökeinek - sikerrel.

A pályázati film megtekinthető

 

 

A Vadászati Világkiállítás társrendezvényén, a budapesti Európai Lovasjátékokon a díjlovasok, a para díjlovasok, a díjugratók, a négyesfogathajtók, és a lovastornászok startolnak.

Helyszín a Kincsem Park és a Nemzeti Lovarda.

A világ lovassportjának központja Európa, így a világ legjobbjainak javát várjuk Budapestre.

A lovasjátékok keretében rendezzük a Négyesfogathajtók Európa Bajnokságát és jubilálunk: 50 éve, 1971-ben a Vadászati Világkiállítás keretében Budapesten rendezték az I. Négyesfogathajtó Európa Bajnokságot, hatalmas magyar sikerrel:  Abonyi Imre egyéni és az Abonyi, Fülöp Sándor, Papp József –EB győzelmével. Magyarország az eddigi világ – és Európa-bajnokságokon 101 érmet köztük 46 aranyat nyert.

Lázár Vilmos: „Magyarország eddig tizenkét fogathajtó világ-, három Európa - bajnokságot, tizenkét Lovas Világkupát rendezett, hatalmas szakmai- és közönségsikerrel. A mostani újabb megtisztelő megbízás általános- és lovas kultúránknak, versenyrendezőink szakavatott munkájának, messze híres vendégszeretettünknek ­–   Magyarországnak szól. A világjátékoknak –kimagasló sportértéke mellett – gazdasági, politikai, társadalmi, idegenforgalmi és sportdiplomáciai hatása is jelentős. A világhírű lovasok kíséretében gazdasági- és üzletemberek, döntéshozók látogatnak el hozzánk. Új partnerekkel, jövőt formáló kapcsolatépítés helyszíne is a budapesti Európai Lovasjátékok.”

Az Európai Lovasjátékok megrendezésének további céljai közt szerepel, hogy a hazai fogathajtás megőrizze és tovább erősítse pozícióját és ezzel egy időben a többi szakágat felzárkóztassa a világ élvonalába.