Magyarország legjobb pálinkája a kadarka törköly lett

Agro Napló
A Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte az idén az Ország Legjobb Pálinkája címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen, aminek eredményét november elején hirdették ki Budapesten.
Font Sándor fideszes országgyűlési képviselő (k), miután átvette az életműdíjat Mihályi Lászlótól, a Pálinka Nemzeti Tanács elnökétől (j), balról Szokolics Ákos, a Pálinka Nemzeti Tanács alelnöke a 2020. évi Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny díjátadó gáláján a budapesti Corinthia Hotelben 2020. november 5-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A versenyre rekordmennyiségű, több mint 400 tétellel nevezett 48 pálinka-előállító; ezek közül 32 szakértő bírálata alapján választották ki a legjobbat. Az érzékszervi bírálatnak idén Miskolc adott otthont - közölte a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT).

A versenyen idén 18 champion, 71 arany-, 175 ezüst- és 113 bronzérmet osztottak ki. A legeredményesebb pálinkafőzde díját ebben az évben is három főzdének ítélte oda a PNT: az első helyezett az 1 Csepp Pálinka, a második a Lunczer Pálinkaház, a harmadik pedig Zimek Pálinka Manufaktúra lett.

Magyarország legjobb 10 ezer palack felett elérhető pálinkája 2020-ban a Szicsek Pálinkafőzde aranyérmes Irsai Olivér szőlőpálinkája lett, a legjobb pálinka díját pedig a Tolna megyei Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte el.

A díjátadón a Pálinka Nemzeti Tanács minden évben életműdíjjal tünteti ki a szakma három szereplőjét, akik kiemelkedő teljesítményükért, munkásságukért, a pálinkás szakmában végzett tevékenységükért kapnak kitüntetést. Ezúttal a pálinka életműdíjat Font Sándor országgyűlési képviselőnek, valamint Piros Lászlónak és Varga Lászlónak ítélték oda – tartalmazza az MTI összefoglalója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tesztelték a barackpálinkákat

Tesztelték a barackpálinkákat

Huszonhárom barackpálinkát vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a Szupermenta termékteszten. A termékek laborató...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!