Konferencia a jövő agráriumáról

Agro Napló
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ez év november 24-én rendezi meg a kifejezetten agrárdigitalizációval foglalkozó AGTECH SUMMIT elnevezésű rendezvényét, amin hazai és nemzetközi szinten elismert szakemberek, a meghatározóbb magyar agrártechnológiai startupok és fontosabb piaci szereplők képviselői tartanak előadásokat, valamint gyakorlati bemutatókat is – közölte a köztestület lapunkkal.

A tájékoztatás felidézi: a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara NAK TechLab programja közel három éve támogatja a hazai agrár startup vállalkozásokat. Az eredmények átfogó bemutatása érdekében jött létre az AGTECH SUMMIT. Ennek az esemény kiemelt célja, hogy szakmai előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és gyakorlati bemutatókkal szemléltesse az agrárium legfontosabb fejlesztéseit, illetve átfogó képet adjon a szektor jövőjéről.

„A digitalizációs megoldások bevezetése az agráriumban kiemelten fontos, hiszen ezen technológiák alkalmazása a termelők jövedelmének növekedését jelentheti, valamint használatuk a fenntarthatósági törekvéseket is támogatja. Az AGTECH SUMMIT eseményen szélesebb közönség is megismerheti azokat a piacképes fejlesztéseket, melyekkel a szektor digitalizációs szintje előremozdítható.” – hangsúlyozza Győrffy Balázs, a NAK elnöke, a szakmai fórummal kapcsolatban.

A rendezvényen ugyanis olyan fontos és izgalmas témakörökről lesz szó, mint a startupok megoldásai által újonnan létrejött piacok, a kockázati tőkebefektetők hozzáállása az agráriumhoz, az űrtechnológián alapuló adatgyűjtés hasznosulása a szektorban, vagy például a mezőgazdaság viszonyulása a robbanásszerű digitalizációs változásokhoz. Emellett szó esik az új megoldások szektorba való implementálásáról, illetve az újszerű technológiák alkalmazásának kérdéséről a generációváltás vonatkozásában.

Az előadók között lesznek a szektor legjelentősebb és legismertebb szakmai és technológiai szereplői, döntéshozói és fejlesztői. Az előadások mellett az érdeklődők gyakorlatban is megismerkedhetnek az innovatív agrár startupok megoldásaival.

A szakmai nap zárásaként pedig az is kiderül, hogy a NAK TechLab harmadik inkubációs programja során a startup csapatok milyen közös fejlesztéseket indítottak a legmeghatározóbb agrár nagyvállalatokkal közösen. Így többek között az Axiál Kft-vel, a KITE Zrt-vel, a Corteva Agriscience-szel és a Bonafarm Csoporttal született nagyvállalati-startup együttműködéseket ismerhetik meg az esti programban az érdeklődők. (A részletes program a www.agtechsummit.info webcímen érhető el.)

A NAK TechLab programról

A NAK TechLab program a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hosszú távú innovációs programja. A program a magyar mezőgazdaság digitális modernizációjára fókuszál. 2019-es alapítása óta több mint 50 agrártechnológiai startup fejlesztésében segédkezett, melyből számos kézzelfogható, a szektor számára új szolgáltatás, megoldás jött létre. A mezőgazdaság digitalizációjával az ágazat versenyképességét növelhetik az innovatív megoldások, a NAK TechLab programjaiban részt vevő cégek pedig a fejlesztések piacra lépését segítik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Agtech Summit: az agrárium jövője

Agtech Summit: az agrárium jövője

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a napokban rendezte meg hazánk első kifejezetten agrár startup-okról, az induló vállalkozásokról szóló rendezvén...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!