Kisvállalkozások innovációt támogatják

Agro Napló
November 30-ig pályázható az „Innovációs voucher” elnevezésű GINOP felhívás, amely a legkisebb vállalkozások innovációs, kutatás-fejlesztési tevékenységének fokozását támogatja vissza nem térítendő támogatással.

Szeretnénk felhívni a figyelmet a GINOP-2.1.4-15 pályázatra, amelyben Pest megyén kívüli vállalkozások pályázhatnak innovációs támogatásra - olvasható a nak.hu oldalon. A felhívás célja egyrészt a mikro-, kis- és középvállalkozások bevonása az innovációs láncba, másrészt a voucher segítségével igénybe vett K+F+I szolgáltatások révén a vállalkozások K+F+I tevékenységének intenzitásának fokozása.

Az elnyert támogatással egyrészt a vállalkozások számára szükséges, de általuk nem megvalósítható tevékenységgel kapcsolatos szolgáltatás igénybevételére nyílik lehetőség, másrészt arra, hogy a vállalkozások saját ötleteikkel, elképzeléseikkel közvetlenül megkeressenek egy-egy szolgáltatót (egyetem, kutatóhely, egyéb minősített szolgáltató), és azoktól innovatív termék, eljárás, vagy szolgáltatás kifejlesztése érdekében K+F+I-hez kapcsolódó szolgáltatást vegyenek igénybe. Ennek értelmében elszámolható például az irodahelység használat, adatbank, könyvtár, piackutatás, laboratórium használat, tesztelés és tanúsítás biztosítása hatékonyabb termékek fejlesztése céljából.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 1 millió forint, maximum 5 millió forint. A projekt végrehajtására a kezdéstől számítva legfeljebb 6 hónap áll rendelkezésre.

A pályázatok benyújtása a keret kimerüléséig folyamatosan, de legkésőbb 2018. november 30-án 12 óráig lehetséges.

A pályázati kiírás elérhető ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!