Kibővített nyári élelmiszerlánc-ellenőrzés vette kezdetét

Agro Napló
Nyári szezonális ellenőrzést rendelt el július 1-jétől az Agrárminisztérium élelmiszer-biztonságért felelős államtitkára – közölte a tárca sajtóosztálya. Az akció, a már megszokott, hagyományos célterületek és termékek mellett, számos új ellenőrzési szemponttal bővült.

A július 1. és augusztus 20. között zajló, a NÉBIH és kormányhivatalok által közösen végzendő ellenőrzések ezúttal is kiterjednek majd az olyan hagyományos területekre, mint például a nagy tömegeket megmozgató rendezvények, fesztiválok, vásárok; az ifjúsági- és gyermektáborok étkeztetése vagy épp az utcai vendéglátás („street food”).

A kiemelt termékek között megtalálhatók a fűszerezett, pácolt, előkészített húsok, a fagylalt, valamint a szezonális zöldségek és gyümölcsök. Az ellenőrök fokozottan vizsgálják majd a közutak mellett szezonálisan üzemelő zöldség- és gyümölcsárusító helyeket, a nem rendszeresen üzemelő piacokat és – az adminisztratív ellenőrzéseket követően – az őstermelők termőterületeit. Újdonságként szerepel az akcióban többek között a halsütödékben, halboltokban és piacokon kínált, természetes vizeinkben élő halfajokból (szürkeharcsa, keszegfélék, stb.) származó termékek ellenőrzése.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeres évet zárt a Nébih

Sikeres évet zárt a Nébih

Elkészült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih) a múlt évet bemutató, a legfontosabb eseményeket, intézkedéseket összefoglaló évérték...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!