Kétszáz milliárd forintot is meghaladó az érdeklődés a precíziós pályázati felhívásra

Agro Napló
A digitális megoldások széles körű alkalmazása, a precíziós gazdálkodásra való áttérés az agrárium előtt álló nagy feladatok egyike, az agrárgazdaságokat ebben segítő első pályázat a napokban zárult le, amelyet várhatóan a későbbiekben még több is követ – mondta el Feldman Zsolt egy, az agrárdigitalizációval foglalkozó konferencián november második felében.
Fotó: Vermes Tibor

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett kerekasztal-beszélgetésen az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint minél több gazdálkodóval meg kell ismertetni a precíziós technológiák használatának előnyeit. Mint fogalmazott, ezzel ugyanis négy fontos célt is elérhet egy gazdálkodó: segíti a versenyképesebb termelését, hozzájárul a környezeti elvárások teljesítéséhez, mint ahogyan a munkaerővel történő hatékonyabb gazdálkodást  is segítheti és a létrejött adatokkal jobb gazdasági döntéseket hozhat.

Fotó: Vermes Tibor

A precíziós gazdálkodásra történő átállást támogató, napokban zárult pályázatra 2900 gazdálkodó összesen 212 milliárd forintra nyújtott be igényt. Feldman Zsolt az agrárdigitalizáció elterjesztésével kapcsolatban az oktatás, az ismeretek átadásának fontosságát hangsúlyozta. Mint azt aláhúzta: a gazdálkodókat meg kell győzni arról, hogy érdemes az új technikákat, technológiákat alkalmazni a termelésben, erőfeszítésüknek hasznát fogják látni – tájékoztatta lapunkat az agrártárca.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!