Keresztféléves képzések a MATE-n

Agro Napló
Jövő év februárjában kezdhetik meg tanulmányaikat azok a már diplomával rendelkező hallgatók a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE), akik keresztféléves képzésekre jelentkeznek. A MATE kizárólag mesterképzéseket hirdet ebben a felvételi időszakban a továbbtanulni vágyók számára, akik az ország egyik legnagyobb egyetemének zöld campusai közül választhatnak november 15-ig – tudatta lapunkkal a felsőoktatási intézmény.

Miért és mire jó mesterképzés

Az alapképzés elvégzését követően új kapuk nyílnak meg. A jövő kulcsa mindenkinek a saját kezében van, ahogy a döntés is. Az egyetemen rengeteg az elsajátításra váró ismeretanyag, ehhez támogatást is ad a felsőoktatási intézmény, ami a fejlődés lehetőségét biztosítja. A munkaerőpiacon jól hasznosítható a tudás, a mesterképzéstől pedig már csak egy lépés a doktori cím. A jövőbeni karrier egyik legfontosabb építőkockája az MA/Msc fokozat megszerzése lehet.

Érvek a mesterképzés mellett

Bár az alapdiploma egyes területekre elegendő, szuper pozíciókat lehet betölteni vele, a mesterdiploma magasabb szintekre vezet. Bizonyos pozíciókhoz, tudományos munkavégzéshez, a vezetői státusz elnyeréséhez ma már sok esetben elengedhetetlen a megléte. A mesterdiploma birtokában magabiztosabban lehet  tervezni, ha komolyabbak az ambíciók.

Komoly tudás szerezhető

A mesterképzés lehetőséget nyújt arra, hogy mélyebb ismereteket lehessen szerezni egy adott területről. Így beleáshatja magát valaki a részletekbe, az elméleti háttérbe, szélesítheted a tudásodat és új ismereteket szerezhet. Amellett pedig, hogy komoly tudásra tesz szert, bővítheti kapcsolatait is, olyan szektorokra is ráláthat, amelyek előtte még rejtve voltak.

A doktori fokozat előtt egy lépéssel

Ha doktori képzésen szeretnél tanulni, annak előfeltétele a mesterdiploma. A PhD tanulmányok alatt egy adott tudományterület szakértőjévé lehet válni, a képzésre azonban csak akkor juthat be valaki, ha előtte a tudományágba illeszthető mesterfokozatú diplomát szerez – tartalmazza az ismertető.

További információ a meghirdetett szakokról a MATE honlapján található.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Elindult a MATE Alumni honlapja

Elindult a MATE Alumni honlapja

 A gödöllői székhelyű felsőoktatási intézmény számára kiemelten fontos, hogy végzett hallgatói nyomon tudják követni egymás szakmai pályafutását, karr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!