MENÜ

Keresztféléves képzések a MATE-n

Agro Napló 2021.10.28.

Jövő év februárjában kezdhetik meg tanulmányaikat azok a már diplomával rendelkező hallgatók a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE), akik keresztféléves képzésekre jelentkeznek. A MATE kizárólag mesterképzéseket hirdet ebben a felvételi időszakban a továbbtanulni vágyók számára, akik az ország egyik legnagyobb egyetemének zöld campusai közül választhatnak november 15-ig – tudatta lapunkkal a felsőoktatási intézmény.

 

Miért és mire jó mesterképzés

Az alapképzés elvégzését követően új kapuk nyílnak meg. A jövő kulcsa mindenkinek a saját kezében van, ahogy a döntés is. Az egyetemen rengeteg az elsajátításra váró ismeretanyag, ehhez támogatást is ad a felsőoktatási intézmény, ami a fejlődés lehetőségét biztosítja. A munkaerőpiacon jól hasznosítható a tudás, a mesterképzéstől pedig már csak egy lépés a doktori cím. A jövőbeni karrier egyik legfontosabb építőkockája az MA/Msc fokozat megszerzése lehet.

Érvek a mesterképzés mellett

Bár az alapdiploma egyes területekre elegendő, szuper pozíciókat lehet betölteni vele, a mesterdiploma magasabb szintekre vezet. Bizonyos pozíciókhoz, tudományos munkavégzéshez, a vezetői státusz elnyeréséhez ma már sok esetben elengedhetetlen a megléte. A mesterdiploma birtokában magabiztosabban lehet  tervezni, ha komolyabbak az ambíciók.

 

mate_keresztfeléves_képzés_kép_12-k

 

Komoly tudás szerezhető

A mesterképzés lehetőséget nyújt arra, hogy mélyebb ismereteket lehessen szerezni egy adott területről. Így beleáshatja magát valaki a részletekbe, az elméleti háttérbe, szélesítheted a tudásodat és új ismereteket szerezhet. Amellett pedig, hogy komoly tudásra tesz szert, bővítheti kapcsolatait is, olyan szektorokra is ráláthat, amelyek előtte még rejtve voltak.

 

mate_keresztfeléves_képzés_kép_14-k

 

A doktori fokozat előtt egy lépéssel

Ha doktori képzésen szeretnél tanulni, annak előfeltétele a mesterdiploma. A PhD tanulmányok alatt egy adott tudományterület szakértőjévé lehet válni, a képzésre azonban csak akkor juthat be valaki, ha előtte a tudományágba illeszthető mesterfokozatú diplomát szerez – tartalmazza az ismertető.

További információ a meghirdetett szakokról a MATE honlapján található.