KAVOSZ: Kamat és költségmentes hitel agrárvállalkozóknak

Agro Napló
Ingyen hitelt kaphatnak agrárvállalkozások az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelének segítségével. A kölcsön biztosításának célja a gazdák likviditásának fenntartása a mostani nehéz körülmények között.

A KAVOSZ által közzétett ismertető szerint a  mezőgazdasági szektorban működő vállalkozások számára a COVID-19 koronavírus-járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére és a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében új, kedvezményes feltételrendszerű, emelt hitelösszegű, kiemelt állami kamat- és kezességi díjtámogatásban, illetve költségtámogatásban részesített Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kerül bevezetésre. Ezt Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója jelentette be.

A kiemelt támogatások a 2020. december 31-éig hatályba lépett Agrár Széchenyi Kártya hitelügyletekre vehetőek igénybe.

A tájékoztatás emlékeztet az agrártárca – 14/2020 (IV.10.) AM – rendeletére, amelynek alapján az agrárvállalkozások az Agrár Széchenyi Kártya konstrukció keretében 1, 2 vagy 3 éves futamidejű folyószámlahitelt igényelhetnek 200 millió forint maximális hitelösszegig a jogosultsági feltételeknek való megfelelés esetén, a szabad támogatási keretük terhére.

A kormányzat a hitelekhez annak teljes futamidejére: 100 százalék kamattámogatást, 100 százalék kezességi díjtámogatást, teljes kezelési költségtámogatást, illetve akár teljes egyéb költségtámogatás nyújt.

Az új, kiemelt támogatású Agrár Széchenyi Kártyára vonatkozó részletes információk elérhetők a KAVOSZ honlapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!