MENÜ

Kárpát-medencei aratókoszorú a Szent István Bazilikában

2020.08.12.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program részeként kárpát-medencei aratókoszorút helyeznek el a Szent István Bazilikában a program szervezői augusztus 12-én az Új Kenyér ünnepéhez kapcsolódóan – tudatta lapunkkal a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége   (Magosz).

A 2019-es aratókoszorú, fotó: MTI

 

Az eseményt a Magosz, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyarok Kenyere Alapítvány közösen szervezi a fővárosban, jelezve, hogy Szent István napja, augusztus 20-a a magyar államiság mellett az Új Kenyér ünnepe is.

A program szervezői emlékeztetnek arra is: az Új Kenyér ünnepéhez közeledve, egyúttal Trianon százéves évfordulóján kiemelt jelentőséggel bír a Kárpát-medence Aratókoszorúja, amit az idén a hajdúnánási gazdasszonyok fontak a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program részeként.

A Magyar Örökség díjas program szervezői, a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Magos és a NAK együttesen, ünnepi keretek között helyezik el a Kárpát-medence Aratókoszorúját a Szent István Bazilikában. Az aratókoszorút Snell György püspök, a Szent Jobb őre áldja meg.

A rendezvényen az esemény jelentőségét méltatja: Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke, valamint Szólláth Tibor, a NAK Hajdú-Bihar megyei elnöke, Hajdúnánás polgármestere – olvasható a tájékoztatásban.