Jövőre már üzemel a hűtőház Nemesvámoson

Agro Napló
Agrárlogisztikai központ, vásártér és hűtőház alapkövét tették le pénteken Nemesvámoson. Az összességében mintegy 260 millió forint értékű létesítmény várhatóan jövő májusra készül el.

 Fotó: MTI

Az átadóünnepséget megelőzően Sövényházi Balázs, Nemesvámos független polgármestere a távirati irodának elmondta: a 830 négyzetméteres agrárlogisztikai csarnok mintegy 190 millió forintból épül, amelyből 100 millió forintot uniós támogatásként nyert el a projekt.

A csarnok zöldségek és gyümölcsök tárolására, válogatására, csomagolására és feldolgozására lesz alkalmas. Emellett a vásártér és a hűtőház mintegy 70 millió forintba kerül, ebből 50 millió forint uniós forrásból származik. A polgármester jelezte: a vásártéren 10 árusítóhely és két nyitott rendezvénytér kap majd helyet. A mellette elhelyezkedő leendő hűtőház 250 négyzetméteres, hűtésre alkalmas kamrája 140 négyzetméter. Mindkét létesítmény bővíthető, ha ezt a kereslet indokolja.

A polgármester hozzátette: a cél, hogy visszahozzák a régi vásárok hangulatát, ezért számos programmal várják majd a látogatókat. A közétkeztetésbe is szeretnék bevonni a helyi terményeket, ehhez minél több környékbeli céggel és az önkormányzattal igyekeznek felvenni a kapcsolatot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!