Jövőre jönnek a Start szövetkezetek

Agro Napló
A fő cél az általános – de különösen a mezőgazdasági és építőipari – munkaerőhiány enyhítése a jövő évi közfoglalkoztatási programok tervezésekor - derül ki egy kormányhatározatból. Fontos feladat lesz a vízrendezési feladatok támogatása és a parlagfű-irtás is.

Elsősorban az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezhető álláskeresők közfoglalkoztatásból kilépésének ösztönzésére koncentrálnak majd a jövő évi közfoglalkoztatási programok tervezésekor - derül ki a pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

Emellett célnak tartják a mezőgazdaságban és az építőiparban meglévő szakemberhiány enyhítését, a Start-munkaprogram folytatását, a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatásának és foglalkoztathatóságának növelését is.

Ezen túlmenően a közfoglalkoztatással a kormány támogatni szeretné jövőre a helyi kezdeményezéseket, a települések önfenntartóvá válását, közösségi terek kialakítását, a vidék lakosságmegtartó képességének növelését, a cigányság lakhatásának és integrációjának javítását - írta az MTI.

Célnak jelölték továbbá a vízrendezési feladatok segítését, az utak és közterületek tisztán tartását, a parlagfű elleni védekezést.

A határozat azt is kezdeményezi, hogy a közfoglalkoztatás alapjain létrejött szociális szövetkezetek megnevezése start szövetkezetre változzon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mi lesz a tejágazattal Magyarországon?

Mi lesz a tejágazattal Magyarországon?

A Századvég Konjunktúrakutató Zrt. a magyarországi tejszektor helyzetét vizsgáló kutatást készített, melyben számos kérdést vizsgált az ellátási lánc...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!