Jótékonysági akció több mint 200 áruházban

Agro Napló
Több mint 200 áruházban szervez az idén karácsonyi adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület november 23-25. között – tájékoztatták a szervezők az Agro Naplót.

A három napon keresztül tartó akcióban az emberek élelmiszeradományait országszerte közel 120 településen több mint 200 áruházban várja a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A hagyományos karácsonyi adománygyűjtésben országszerte 5000 önkéntes vesz részt. Az elmúlt évekhez hasonlóan a több ezer önkéntes mellett az idén is csatlakoznak ismert emberek is, például a Centrál Színház művészeivel találkozhatnak az adományozók az ország különböző településein.

Az élelmiszerbank hagyományos karácsonyi kezdeményezésének célja, hogy minél több nélkülöző magyar ember asztalára kerülhessen étel az ünnepnapokon. Idén november 23-án pénteken 15 és 20 óra között; november 24-én szombaton 8-19 óra között; míg november 25-én vasárnap 8-18 óra között várják az élelmiszerbank önkéntesei az emberek élelmiszeradományait. Az akcióban az Aldi, az Auchan, a Metro, és a Tesco üzletláncok biztosítják a helyszínt az ország több mint 200 pontján. A szóban forgó áruházláncok üzleteiben gyűjtőpontokon várják az élelmiszeradományokat, elsősorban alapvető tartós élelmiszereket, például: cukrot, olajat, tésztaféléket, konzerveket, édességeket és bébiételeket.

Az akcióban összegyűjtött adományokat a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatják el még karácsony előtt. A karácsonyi adománygyűjtés eltér az élelmiszerbank alaptevékenységétől, mivel ebben az akcióban nem élelmiszerfelesleget, hanem tartós élelmiszeradományokat gyűjtenek. Az élelmiszerbanknál fontosnak tartják ugyanis, hogy karácsonykor senkinél sem maradjon üresen a terített asztal. Ebben szeretnének segíteni az egyesület munkatársai.

Tavaly mintegy 39 ezer csomagot tudott kiosztani az adományokból a rászorulóknak a Magyar Élelmiszerbank. Ez összesen mintegy 236 tonna adományt jelentett. Mint ahogyan Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke fogalmazott:”Várjuk a vásárlókat az áruházakban, és előre is köszönjük segítségüket.”. A karácsonyi adománygyűjtésben részt vevő áruházak listája az egyesület honlapján olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!