Ismét szállíthatunk élő szarvasmarhát Egyiptomba

Agro Napló
Elhárultak a kéknyelv betegség miatt korábban felmerült akadályok a magyar szarvasmarhák Egyiptomba történő exportja elől. A magyar állategészségügyi hatóság gyors és hatékony intézkedéseinek köszönhetően ismét exportálhatunk magyar élőmarhát az észak-afrikai államba.

A kéknyelv betegség felbukkanása miatt az Egyiptomi hatóság néhány hónapra felfüggesztette az élőmarha importját. Az országba 2015-ben tízezer marhát szállítottunk.

Az EU-Egyiptom Mezőgazdasági és Halászati Albizottság legutóbbi, kairói ülésén a kéknyelv betegség megjelenése nyomán kialakult helyzet kezelésével összefüggésben Magyarországot követendő példaként említették: Magyarország megfelelő módon, gyorsan és hibátlanul igazolta a beszállítandó állatok mentességét a betegségtől, így mostantól Magyarország ismét szállíthat szarvasmarhát Egyiptomba. Az ágazat számára kiemelten fontos volt e piaci lehetőség mihamarabbi visszaszerzése.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Fertőzött húsmarha-állomány!

Fertőzött húsmarha-állomány!

Gümőkór fertőzöttséget igazoltak a hatósági vizsgálatok 2022. február elején egy Bács-Kiskun megyei állattartó telepen. A telepen forgalmi korlátozást...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!