MENÜ

Ismét lehet pályázni az Év Tanyája díjra

Agro Napló 2019.12.03.

Az előző évekhez hasonlóan idén is meghirdeti az Agrárminisztérium (AM) az Év Tanyája szakmai díj felhívását – közölte az AM az Agro Naplóval.

 

A tájékoztatás felidézi: a magyar tanyák, tanyás térségek fejlesztési támogatásán túl a 2011 óta sikeresen működő Tanyafejlesztési Program mellett a szaktárca fontosnak tartja, hogy évről évre magas szintű elismerésben részesítse azokat az egyéni tanyagazdaságokat, amelyek a természeti környezettel összhangban, a tájba és az adott térség gazdasági és társadalmi szövetébe megfelelően illeszkedő tanyagazdaságot hoztak létre, és ezek jó mintául szolgálhatnak más tanyák számára is.

Az idei kiírásban három kategóriában mérettethetik meg magukat a tanyagazdák. Az Agrárminisztérium ugyanis odaítéli „Az Év Tanyagazdasága” és „Az Év Hagyományőrző Tanyája” díjat, emellett díjazza a közönség által legjobbnak ítélt gazdaságot is. A meghirdetett kategóriák első három helyezettje az elismerő oklevél mellett idén először pénzjutalomban részesül, amely kizárólag a tanyagazdaság további fejlesztésére használható fel.

A pályázatok benyújtására a www.hoi.hu illetve a www.kormany.hu honlapról elérhető pályázati adatlap hiánytalan kitöltésével, valamint a kötelező mellékletek megküldésével 2020. április 30-a 23 óra 59 percig van lehetőség – olvasható a felhívásban.