2024. április 19. péntek Emma

Irány a halal és a kóser piac! – a NAK segít

Agro Napló
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari vállalkozások számára készített egy-egy kiadványt, ami a halal (azaz az iszlám) és a kóser (azaz a zsidó) tanúsítású élelmiszer-előállítás, és -értékesítés követelményeit mutatja be az érdeklődők számára.

Fotó: Paula Bronstein/Getty Images

Mind az iszlám, mind a zsidó előírásoknak megfelelően gyártott termékek és szolgáltatások iránt világszerte nagy a kereslet. A világ népességének több mint egyötöde muszlim, valamint világszerte sok millió zsidó vallású fogyasztó él. Mindkét vallás szigorú előírásokat támaszt az élelmiszerek terén.

Azon élelmiszer-előállítók, -feldolgozók számára, akik ezen irányokba kívánják bővíteni piacukat, fontos megismerni ezeket a követelményeket, ami által e két célcsoport számára is termelhetnek, előállíthatnak élelmiszert.

A NAK által készített két kiadvány bemutatja a halal valamint a kóser élelmiszerek előállításának alapvető követelményeit, az ismeretanyagot a vállalkozások felhasználhatják a mindennapi munkájuk során. Az előírások ismerete, az elismert szervezetek által tanúsított termékek gyártásának képessége komoly nemzetközi versenyelőnyt jelenthet. A két kiadvány ingyenesen elérhető a NAK internetes portálján – olvasható az összefoglalóban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Eszmecsere a magyar halgazdálkodásról

Eszmecsere a magyar halgazdálkodásról

Beszélgetést folytatott a magyar halgazdálkodás aktuális kérdéseiről Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Németh István, a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!