Indul a borászatok exportfejlesztési képzése

Agro Napló
Exportfejlesztési képzést indít a borászok számára a Borexport Akadémia és az Agrármarketing Centrum (AMC) – közölte az AMC lapunkkal.

Kiemelik: már lehet jelentkezni az AMC képzésére, ami a magyar borászatok exporttevékenységét támogatja egy 5 héten át tartó online előadássorozattal. Az egyedülálló programsorozat átfogó és országspecifikus információkkal ismerteti meg a külpiacokon jelen lévő illetve újként belépő magyar borászatokat.

A május 27-én kezdődő workshop sorozat öt héten keresztül ad tanácsokat a résztvevőknek az exportfejlesztéshez, vagyis nélkülözhetetlen tudást és információkat jutat el az érdeklődő szakembereknek. Többek között bemutatja az új piacokra való belépés módját, annak hatásos eszközeit, az országspecifikus export-szabályozást. Emellett a résztvevők megtudhatják, milyen az exportképes bor, mely területen érdemes terméküket fejleszteni.

A főbb témakörök között szerepelnek  még a magyar borexport szempontjából kiemelt célországok, mint például az Egyesült Királyság, Németország, Lengyelország, Csehország, a skandináv országok, de szó lesz az Egyesült Államok, Kína, Japán és további távol-keleti országok borexportjáról is.

A Borexport Akadémia különösen azon borászatok számára nyújt hasznos információkat, amelyek jövőbeni tervei között szerepel az exporttevékenység megkezdése, kibővítése, valamint exportstratégiájuk további fejlesztése.  

Az előadók között helyet kap: Mészáros Gabriella DipWSET, a Borkollégium alapító tagja, Barta Éva borexport-szaktanácsadó, Toronyi Zsuzsa, a Wines of Hungary UK tulajdonosa, Németh Ágnes, a Hungarianwines.eu főszerkesztője, Herczeg Ágnes DipWSET, borszakértő és ifj. Heimann Zoltán, a Heimann Családi Birtok borásza is.

Az online előadássorozat díjmentes, előzetes regisztrációt követően látogatható. A borászatok a borexport-akademia.hunwinebusiness.com weboldalon jelentkezhetnek május 26-ig. Az előadások az élő közvetítést követően az esemény weboldalán visszanézhetőek lesznek – tartalmazza az összefoglaló.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!