MENÜ

Így neveld az álmaidat! Vállalkozásfejlesztési képzés fiataloknak

2016.09.21.

Egy vállalkozás sikere a külső körülményeken túl döntően a vállalkozótól, a személytől függ, aki azt létrehozza, működteti. Így a vállalkozói tevékenységhez kapcsolódó alap készségek, gondolkodásmód megléte kulcskérdés főleg egy induló vállalkozásnál. Az Így neveld az álmaidat! Programban egy szimulált vállalkozói környezetben lehetőséget kínálunk a fiataloknak arra, hogy kipróbálják magukat vállalkozóként, hogy a kapcsolódó készségeik, tudásuk fejlődjön.

A vállalkozói környezetet az otthon végzett kertészeti termelés adja. A jelentkezők legalább 20 nm felületen kertészkedésbe fognak. Az itt végzett tevékenységen keresztül ismerkednek meg a vállalkozói, pénzügyi, kommunikációs, marketing alapismeretekkel. Fontos, hogy a program nem mezőgazdasági program, abban nem mezőgazdászokat képeznek. A kertészkedés szerepe elsősorban az, hogy a tanultak tárgyiasuljanak, egyfajta hordozó közege az információnak, tudásnak.

A program során a résztvevők 5 képzési alkalmon vesznek részt, amelyeket kertészeti alapismeretek átadó gyakorlati képzési alkalmak egészítenek ki. A résztvevők egyebekben önállóan oldanak meg feladatokat, fejlesztik a szimulált vállalkozásukat hasonlóan egy valódi vállalkozáshoz. A résztvevők önálló feladat megoldását szakemberekből álló mentor csapat segíti, ha ez szükséges.

A program nemzetközi együttműködésben négy partner részvételével valósul meg. – Magyarországról: Nonprofit Képzési és Tanácsadó Iroda Alapítvány, Fiatal Gazdák - AGRYA, Szlovákiából: Fiatal Gazdák Szlovákiai Szövetsége – ASYF, Romániából: Nyárádmente Kistérségi Társulás. Így magyarországi fiatalok mellett lesznek romániai és szlovákiai magyarul beszélő résztvevői is a programnak.

A program résztvevőit pályázaton keresztül választják ki. Jelentkezési határidő 2016. október 24. A részletes pályázati felhívás és jelentkezési lap elérhető ide kattintva.

További információ a programról:
Magyarország Mikula Lajos, 06309404316
Szlovákia – Pém Bálint, 00421905262276
Románia – Ördögh Hanna, 0040744830729


Részletes pályázati felhívás és jelentkezési lap letölthető az AGRYA honlapján