Így értékelte a MAGOSZ a kamarai választást

Agro Napló
Országos közgyűlést tartott a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) néhány nappal az agrárkamarai választás után. A május 20-án tartott választás rekordmagas részvétellel zárult.
Fotó: Lévai Zsolt, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)

Jakab István, a MAGOSZ elnöke beszédében az elmúlt időszak munkáját értékelte: a MAGOSZ szoros együttműködésben dolgozik a kormánnyal, határozottan kiállva a magyar gazdák érdekeiért. Komoly kihívásokkal állunk szembe, például az orosz-ukrán háború okozta energiaárrobbanás vagy a Green Deal irreális célkitűzései miatt, de a parlamenti és a kamarai választás eredménye is megmutatta, hogy helyes az az irány, amit a MAGOSZ, a Kamara és a kormány közösen képvisel – hangsúlyozta a szövetség elnöke.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese kiemelte, hogy a magyar gazdák elkötelezettsége, szorgalma és tehetsége a hazai agrárium aranytartaléka. Az agrárium előtt álló kihívások kapcsán hangsúlyozta, hogy Magyarország szerencsés helyzetben van, mert bőven megtermeli a szükséges élelmiszert, most is több mint 20 millió ember ellátására képes.

Fotó: Lévai Zsolt, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a kamarai választást értékelve elmondta: a Kamara az elmúlt kilenc év alatt megkerülhetetlen szervezetté vált, mely lefedi az agrár- és élelmiszergazdaságot valamint a vidékfejlesztést. Magától értetődően kezdetek óta szoros az együttműködés a MAGOSZ-szal és a 17 választási szövetségessel, vezető szakmai szervezetekkel. Meggyőződése, hogy a mostani sikeres választás ennek a kiváló együttműködésnek is köszönhető.

A MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozata részéről Papp Zsolt György országos elnök kiemelte, hogy minden megyében megalakult a MAGOSZ ifjú gazda szervezete, ami hatalmas erőt jelent az ágazat számára. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára a KAP Stratégiai Terv állásáról tájékoztatta a küldötteket, Becze István, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének elnöke pedig a határon túli gazdaszervezetek nevében köszöntötte a vendégeket, megerősítve a kárpát-medencei gazdaegyüttműködés egységét és megköszönve azt a támogatást, amit az anyaország biztosít – értesült a közleményből az Agro Napló.

(Forrás: MAGOSZ)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!