MENÜ

Idén a hermelin az Év Emlőse

Agro Napló 2021.10.14.

Október elején volt az Állatok Világnapja, ami egyben Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének az emléknapja is; a jeles dátumra a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) az Év Emlősének megválasztott fajáról, a hermelinről, a YouTube-on közzétett előadással készült - közölte lapunkkal a felsőoktatási intézmény.

 

Az első ízben 1931-ben említett világnap az állatok védelmére hívja fel a figyelmet; arra emlékeztet, hogy Z emberek kötelessége többet törődni velük, figyelni kell rájuk. az ember kötelessége a kihalás szélén álló fajok védelme, a környezetében élő állatokról gondoskodni.

Az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet által működtetett Vadonleső Program 7 éve indította el az Év Emlőse kezdeményezést, amelynek célja kiemelten foglalkozni egy, a Magyarországon is előforduló emlősfajjal – hangsúlyozva az állat védelmének fontosságát és megismertetni fajtája tulajdonságait.

Az idén az Év Emlőse a hermelin. A menyétfélék családjába tartozó kis ragadozót a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének igazgatója, Heltai Miklós professzor mutatja be az alábbi videóban: