Horvát halfeldolgozó üzem magyar partnereket keres

Agro Napló
Magyarország egyike a három legnagyobb európai pontyelőállító országnak, ennek ellenére hiányoznak piacáról a frissen csomagolt pontytermékek, de a piackutatások azt mutatják, hogy növekszik a kereslet a fix súlyú friss termékek (filé és steak) iránt a környező országokban, éppen ezért egy horvát vállalat magyar partnereket keres – tette közzé honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A PP Orahovica vállalat üzletágai közé tartozik a növénytermesztés, az állattenyésztés, a gyümölcstermesztés, a szőlőtermesztés és a borászatot, valamint a haltenyésztés és a halfeldolgozás is. A cég a legnagyobb horvát édesvízi haltermelő vállalkozás, amely több mint 4000 hektáron gazdálkodik. 

A PP Orahovica Kelet-Horvátország érintetlen természeti környezetében működik, az északi Dráva folyó és az északnyugati Papuk és Krndija hegyek lejtői között, közvetlenül az UNESCO Geopark Papuk peremén. Termelésük közönséges pontyokra (Cyprinus carpio) épül, de van pettyes és fehér busa, valamint amur is. Ezen kívül van még néhány más faj kisebb mennyiségben, mint például az európai harcsa és a csuka. A cég néhány évvel ezelőtt új halfeldolgozó üzemet is nyitott.

A gyár HACCP és IFS szabványokkal rendelkezik. Bármilyen friss és fagyasztott halterméket képes előállítani, például kibelezett halat, steaket és filét ömlesztve vagy csomagolva. Emellett folyamatosan fejlesztik az olyan termékeiket, mint a füstölt ponty filé, a rántott termékek, pácolt hal – ismerteti az összefoglaló.

További információ: Pavle Biuklija (sales manager); pavle.biuklija@pporahovica.hr; mob: ++385.99.27.06.945 (vpn 217); tel: ++385 33 63 86 55; fax: ++385 33 67 39 03 PP ORAHOVICA d.o.o., Pustara 1, 33513 Zdenci, Hrvatska; Adresa za korespodenciju: Stjepana Mlakara 5, 33515 Orahovica; www.pporahovica.hr

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!