Hódmezővásárhelyre költözött az MVH Csongrád megyei kirendeltsége

Agro Napló
Január 4-től Hódmezővásárhelyen működik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Csongrád megyei kirendeltsége.

Gyuricza Csaba, az MVH elnöke a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, a kirendeltség az ország egyik legimpozánsabb és legszebb hivatali épülete, amely mindenben megfelel az európai uniós elvárásoknak.

Az MVH Magyarország egyik legnagyobb olyan intézménye, amelynek működése a vidéken élők számára meghatározó. Csaknem 1800 munkatársa évente 600-800 milliárd forint agrár- és vidékfejlesztési támogatás felosztásáért felelős - közölte az elnök.

A budapesti központi egységek mellett a hivatal minden megyében működtet kirendeltséget, zömében a megyeszékhelyeken. Egy 2014-ben hozott kormányhatározat alapján azonban a Csongrád megyei kirendeltség 2016-tól Hódmezővásárhelyen működik - tudatta Gyuricza Csaba.

A Csongrád megyei kirendeltség a vidékfejlesztési területen regionális feladatokat is ellát, a Békés és a Bács-Kiskun megyei ügyfelek kiszolgálását is elvégzi. A kirendeltség Csongrád megyében 37 ezer ügyféllel áll napi kapcsolatban, számukra 2015-ben mintegy 40 milliárd forintnyi támogatást fizetett ki, amelyet több tízmilliárd forintnyi Békés és a Bács-Kiskun megyei vidékfejlesztési forrás egészített ki - mondta a szakember.

Új agrártámogatási és vidékfejlesztési ciklus indult tavaly, a legnagyobb feladatok 2016-ban várhatók, mintegy hetvenféle vidékfejlesztési pályázat jelenik meg a közeljövőben, amely térségi lebonyolítása a Csongrád megyei kirendeltség 106 dolgozójának feladata lesz - közölte Gyuricza Csaba.

Almási István (Fidesz-KDNP) Hódmezővásárhely polgármestere elmondta, a kirendeltségnek helyet adó épületet a helyi zsidóság adakozásából 1893-ban emelték. A hitközség székhelye mellett az épület kereskedelmi, vendéglátóipari és kulturális funkciókat is ellátott. Az épületben 1957-től a helyi zeneiskola működött. Miután az oktatási intézmény a belvárosba költözött, az önkormányzat új funkciót keresett az épületnek, amelyet mintegy egymilliárd forintból, részben pályázati támogatással újítottak fel és bővítettek egy szárnnyal.


Hódmezővásárhely, 2016. január 7.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Csongrád megyei kirendeltségének épülete Hódmezővásárhelyen 2016. január 7-én. Az egykori zeneiskola épületét mintegy egymilliárd forintból, részben pályázati támogatással újították fel.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!