Hiánypótlás az anyatehéntartási támogatásoknál

Agro Napló
A termeléshez kötött és az átmeneti nemzeti anyatehéntartás támogatási jogcímek esetében a támogatási összeg megállapítása az adminisztratív és helyszíni ellenőrzések lezárultát követően állapítható meg. A támogatási forma egyik speciális követelménye a kiesés-pótlás bejelentés, melyet az ügyfeleknek az MVH felé kell megtenni abban az esetben, ha a támogatási kérelembe bejelentett állategyed a birtokon tartási időszak alatt kiesik és helyre másik állatot állít be a kérelmező.

A 9/2015. (III.13) FM rendelet 11.§ (5) bekezdése értelmében ezen kiesés-pótlás bejelentések esetében a korábbi évektől eltérően a hatósági állatorvos által kiállított igazolást volt szükséges csatolni, mely sok esetben hiányzott a benyújtott kérelmekből. A kiesés-pótlás bejelentés esetében ezen igazolások bekérése zajlik, ezért kérjük a gazdákat, hogy amennyiben ezzel kapcsolatos hiánypótlás érkezik a Hivataltól, arra lehetőség szerint mielőbb válaszoljanak.

A birtokon tartási időszak végét követően benyújtott részleges/teljes kérelem visszavonás bejelentések még 2016 júniusában is jelentős számban érkeztek be a Hivatalhoz, feldolgozásuk folyamatosan zajlik.

A benyújtott támogatási kérelmek 90% lezárásra került, a döntéseket, illetve a támogatási összegeket az ügyfelek már kézhez vették.

Forrás: MVH

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az aszály miatt gazdag a pult

Az aszály miatt gazdag a pult

Az előző évi aszályos nyár csökkentette a takarmánynövények mennyiségét, így az állattartók több állatot küldtek a vágóhidakra – derült ki az Agrárgaz...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!