2024. április 24. szerda György

Hazai Pakkokkal segíti a rászorultakat a #veddahazait mozgalom

Agro Napló
A jótékonyság területére is kiterjesztette mozgalmát, a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” akcióját a Magyar Termék Nonprofit Kft. – közölte a nonprofit szervezet az Agro Naplóval.
Berente Judit elnök és Benedek Eszter ügyvezető (Fotó: Szekeres Máté)

A #veddahazait mozgalom elsősorban a gazdasági nehézségek leküzdését és a munkahelyek megőrzését szolgálja, de most a transzplantáltakat segíti az első száz darab „Hazai Pakk”. Az adományokat Benedek Eszter, a Magyar Termék ügyvezető igazgatója adta át a Magyar Szervátültetettek Szövetségének.

A Magyar Termék Nonprofit Kft. márciusban hirdette meg az azóta mozgalommá szélesedett „Vedd a hazait! Védd a hazait!” akcióját. A kampányhoz eddig több mint nyolcvan gyártó és kereskedőcég csatlakozott. Az elmúlt hetekben a legforgalmasabb fővárosi megállókban maszkkal fedett plakátokon húsz cég buzdította a járókelőket hazai termékek vásárlására.

A kezdeményezés legújabb eleme, hogy a #veddahazait a jótékonyság területére is kiterjesztette a segítségnyújtást. A védjegyhasználóival együttműködve „Hazai Pakk” néven segélycsomagokat állított össze a nehéz helyzetbe kerülők támogatására. Az első 100 darab Hazai Pakkot a Magyar Szervátültetettek Szövetségén (MSZSZ) keresztül juttatja el a rászoruló családokhoz.

Az adomány átadásakor Benedek Eszter, a Magyar Termék védjegyrendszert működtető társaság ügyvezetője elmondta: mindenki átérzi a transzplantáltak különösen nehéz helyzetét, hiszen mesterségesen legyengített immunrendszerükkel kell átvészelniük a mostani járványt. Az emberek tudják, hogy az óvintézkedések betartása a családtagokra is kötelezettséget ró, emiatt sok esetben a hozzátartozók is elveszítették a munkájukat. A Magyar Terméknél bíznak abban, hogy a most elindított kezdeményezésük széles körű összefogásra ad alkalmat.

Dr. Grózli Csaba, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének stratégiai és orvos igazgatója a segélycsomagok átvételekor arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon több mint 5 ezer szervátültetett él. Számukra a fertőződés a szervkilökődés kockázatát is jelentené. Nagyon örülnek a figyelemnek és a törődésnek, amely a #veddahazait akción keresztül feléjük fordul. Jól jön ugyanis minden segítség, mivel a Magyar Szervátültetettek Szövetségének jelenleg az a legfontosabb tennivalója, hogy a nélkülöző transzplantáltaknak anyagi támogatást nyújthasson. Ennek érdekében külön segélyalapot is létrehoztak – mondta az orvos igazgató, hozzátéve: a szövetség köszöni a Hazai Pakkot összeállító 26 cég, valamint a Magyar Termék Nonprofit Kft. felajánlását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!