Hatvan éve eredményesen működik a szentesi agrárcég

Agro Napló
Az agráriumban dolgozók számára a kiszámíthatóság és a stabilitás az egyik legfontosabb szempont. Ennek biztosításával a szentesi mezőgazdasági Árpád-Agrár Zrt. mindenképpen rendelkezik, hiszen már 60 éve látja el a hazai és a külföldi piacokat a dél-alföldi városban termelt zöldséggel – fogalmazott az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára a cégcsoport fennállásának 60. évfordulóján rendezett ünnepségen.
Fotó: Pelsőczy Csaba/AM

Farkas Sándor kiemelte: az Árpád-Agrár Zrt. mindig is hangsúlyt fektetett a fejlesztésre. Gondolni lehet itt a legmodernebb technikákkal felszerelt üvegházakra, a paradicsom és a paprikatermesztés, a palántanevelés technológiai modernizálására, vagy a biológiai növényvédelemre, a szántóföldi növénytermesztés, valamint a takarmánygyártás és az állattenyésztés integrációban történő sikeres együttműködtetésére egyaránt. Az államtitkár jó példaként említette még a cégcsoportot az öntözéses gazdálkodás, a geotermikus energiát felhasználó gabonaszárító-berendezés, vagy éppen a modern technológiával felszerelt fejőház működtetésére is.

A vezető minisztériumi tisztségviselő úgy fogalmazott: az Árpád-Agrár Zrt. fontos és stabil szerepet tölt be a magyar agráriumban. Sikeressége évtizedes hagyományain, és a kor újdonságait, technológiai fejlesztéseit felhasználó modernizáción nyugszik. A cégnek fontos a minőségi élelmiszerek előállítása, a munkahelyek számának növelése, a vidék eltartó képességének fokozása, a folyamatos technológiai fejlesztés és a termékek exportálása a nemzetközi piacra.

Az államtitkár szerint ez a szemlélet minden magyar vállalkozás számára példát jelenthet, az Agrárminisztérium erre ösztönöz mindenkit. Ezért 2020-ban is folytatódik a vidékfejlesztés és az agrárium megerősítése. Mint mondta, bizakodásra ad okot, hogy a mezőgazdasági beruházások értéke 2019 első háromnegyed évében elérte a 301 milliárd forintot, a beruházási kedv 15 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában elért értéket. A Vidékfejlesztési Program (VP) részeként tavaly csaknem 205 milliárd forint jutott el a gazdálkodókhoz, ennek több mint fele beruházási jellegű támogatás volt. Az idei évben több mint 450 milliárd forintot fizet ki a Magyar Államkincstár (MÁK) a közvetlen támogatásokon keresztül, míg nemzeti forrásokból, mintegy 100 milliárd forintot fordít a kormány az állattenyésztésre és az öntözésfejlesztésre.

Nemcsak a szentesiek, hanem az agrárszakemberek, a mezőgazdaság iránt elkötelezettek, számára is fontos a cég fennállásának 60. évfordulóján rendezett esemény. Az Árpád-Agrár Zrt. egy olyan mezőgazdasági vállalkozás, amely több ezer család megélhetését biztosítja hosszú évtizedek óta – mondta Farkas Sándor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!