Határidőt hosszabbított a Nébih a méhpusztulásos adatszolgáltatásra

Agro Napló
A Nébih az elmúlt hetekben több mint 12 000 gazdálkodótól kért növénytermesztési technológiai adatszolgáltatást a 2018-as tömeges méhpusztulások felderítése érdekében. Az ügyfélkapuval nem rendelkező termelőktől érkezett visszajelzések alapján a hivatal az adatszolgáltatási határidőt 2019. június 10-ig meghosszabbította.

Az április elején indult felmérés célja a tavalyi nagymértékű méhpusztulás okainak felderítése. Az adatszolgáltatás elektronikus felületen történik, ahol ügyfélkapus azonosítóval belépve minden érintett gazda kizárólag a saját adatszolgáltatásra kötelezett táblájának adatait éri el.  Az információk feltöltését személyesen, vagy ügyfélkapuval rendelkező meghatalmazott személy közreműködésével lehet teljesíteni. A meghatalmazás menetéről ide kattintva tájékozódhatnak

Mostanra az érintettek több mint fele eleget tett a kötelezettségnek. Az ügyfélkapuval nem rendelkező gazdálkodóktól érkezett visszajelzések alapján azonban indokolttá vált a határidő meghosszabbítása, így a Nébih 2019. június 10-ig várja az adatok feltöltését az online rendszerbe.

Az adatszolgáltatással kapcsolatos kérdéseket a gazdák továbbra is a novenyvedelem@nebih.gov.hu címen juttathatják el a hivatal szakembereihez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!