Fontos célkitűzéseket, köztük az idei OMÉK-ot népszerűsítette az AMC Tusványoson

Agro Napló
Fontos célkitűzéseket, köztük az agrárpályát, valamint a minőségi élelmiszereket továbbá a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt, az OMÉK-ot is népszerűsítette az Agrármarketing Centrum (AMC) Tusványoson – közölte az AMC az Agro Naplóval.

Az AMC két kerekasztal-beszélgetést is szervezett az idén 30. alkalommal megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, az erdélyi Tusnádfürdőn. A Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány által szervezett összejövetel minden évben a Kárpát-medence nagyszabású szellemi műhelye. Ez a rendezvény a határon átnyúló együttműködésnek, a román-magyar párbeszédnek és magyar–magyar eszmecserének is fórumot kíván biztosítani 1989 óta. A mostani közel egy hetes eseménysorozaton előadásokkal, kulturális programokkal és koncertekkel várták a több ezer látogatót.

Negyedik éve vesz részt rendszeresen az AMC a Tusványosként is emlegetett Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. A társaság két idei kerekasztal beszélgetése a Budapest-DEPO sátorban zajlott. Az „Az vagy amit megeszel – minőségi alapanyagok a táplálkozásban” elnevezésű kerekasztal beszélgetés során a résztvevők: Gyurta Dániel olimpiai-, világbajnok és Európa-bajnok úszó, Kolumbán Gábor a Civitas Alapítvány elnöke, valamint Ondré Péter, az AMC ügyvezetője beszélgettek az egészséges táplálkozás és a minőségi élelmiszerek fontosságáról az érdeklődőkkel.

Az „Ásó, kapa, nagykaland – fiatalok az agrárpályán” címet viselő eszmecserén pedig Orbán Miklós az Agrosic Egyesület igazgatója, Lakatos Gergely, a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója és Mikula Lajos, az AGRYA Szövetség elnöke vitatta meg a közönség előtt, miként lehet vonzóvá tenni a fiatalok számára az agárpályát, valamint mik a szépségei és melyek a nehézségei ennek a hivatásnak. A beszélgetést Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese vezette.

Az AMC tusványosi részvételéről Ondré Péter, az AMC ügyvezető igazgatója elmondta: a kultikusnak számító erdélyi fesztivál kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a tudatos vásárlás jelentőségére ráirányítva a figyelmet a minőségi élelmiszereket népszerűsítsék. A marketing szervezet szempontjából az idei év különlegessége az általuk szervezett 79. OMÉK. Magyarország legnagyobb agrárgazdasági eseményére Budapesten, szeptember 26-29. között mintegy 100 ezer látogatót várnak, köztük a Kárpát-medencéből érkező kiállítókat is – tartalmazza a tájékoztatás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!