Folytatódik az állattartó helyek adatainak felülvizsgálata

Agro Napló
A korábbi tartási helyek önálló tenyészetekbe történő rendezésének érdekében, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) folytatja a közvetlen adategyeztetést az állattartókkal, a támogatásokhoz szükséges adatszolgáltatás pontossága érdekében is – közölte a Nébih.

A hatóság hozzáfűzte: az érintetteknek a következő hetekben érdemes a cég- vagy ügyfélkapura érkező Nébih-es küldeményeket figyelniük, és az abban foglaltak szerint eljárniuk.

A jelenlegi állategészségügyi és járványügyi helyzetben hangsúlyosabb szerepet kap az állattartó helyek adatainak pontos nyilvántartása, növelve az egyes állatbetegségek felszámolására hozott intézkedések hatékonyságát, valamint az állatállományok védelmét.

Ezért – a korábbi tartási helyek önálló tenyészetekbe történő rendezéséhez szükséges adategyeztetés érdekében – a Nébih ismét közvetlenül veszi fel a kapcsolatot az állattartókkal a nyilvántartásában fennálló hiányosságok felszámolása érdekében.

Az elektronikus ügyintézés szabályainak megfelelően, az érintett egyéni vállalkozók és cégek/szervezetek a cégkapus tárhelyükre kapnak értesítést, amennyiben az Országos Adatbázisban adathiány, pontatlanság vagy a személy- és lakcímnyilvántartás adatainak ellentmondó adatok szerepelnek. 

Az ügyfélkapus tárhellyel rendelkező magánszemélyek szintén elektronikus levélben értesülnek a fennálló eltérésekről. Összetett esetekben a megyei kormányhivatalok (Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer) ENAR ügyintézői vagy a Nébih Ügyfélszolgálati munkatársai közvetlenül veszik fel a kapcsolatot a magánszemélyekkel, hogy az adatok egyeztetése minden esetben az állattartók igényei szerint történjen. 

A közhiteles adatok hatékony és eredményes egyeztetése a Nébih és az állattartók közös érdeke, mivel a mezőgazdasági támogatások alapját képezi és ezeket a Nébih, a Magyar Államkincstár (MÁK) részére továbbítja – tájékoztat az ismerteté.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!