Folytatódik a héten megkezdett kiemelt tej és tejtermék ellenőrzés

Agro Napló
Jelenleg is folynak a NÉBIH tejpiaci vizsgálatai, azonban néhány eredményről már beszámolhatunk. Egy cégnél 13 raklap tartós tejet zároltak az ellenőrök a nyomonkövetés hiánya miatt. A kiemelt ellenőrzésekhez kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatok még nem zárultak le.

Folyamatban van a tisztességtelen forgalmazói magatartás vizsgálata, az adatok részletes kiértékelése. Ezen a héten mintegy 10 közvetítő, illetve nagykereskedő céget ellenőrzött a NÉBIH. Az ellenőrzések a kiugróan alacsony fogyasztói áron kínált akciós UHT tejek és trappista sajtok beszerzési ár alatti értékesítésére fókuszáltak.

A fentieken túl az ellenőrzések kiterjednek a 2015. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díjra vonatkozó vizsgálatokra és a Tej Terméktanácsnak fizetendő marketing hozzájárulás befizetésének teljesítésére is. Utóbbi kapcsán egy céget 700 000 Ft megfizetésére kötelezte a hatóság.

A NÉBIH ellenőrzései mellett a megyei kormányhivatalok szakemberei is végzik a tej- és tejtermékek hétfőn elrendelt célellenőrzését.

Forrás: NÉBIH

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeres évet zárt a Nébih

Sikeres évet zárt a Nébih

Elkészült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih) a múlt évet bemutató, a legfontosabb eseményeket, intézkedéseket összefoglaló évérték...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!