MENÜ

Fókuszban a feldolgozóipar a novemberi magyar-ghánai fórumon

2018.11.13.

November 21-én Gödöllőn nyílik üzletkötési lehetőség az afrikai országban való terjeszkedést fontolgató agrár- és élelmiszeripari vállalkozások számára a külügyi tárca és a NAIK által megszervezendő magyar-ghánai üzleti fórumon.

 Fotó: Reuters

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a NAIK társszervezésében 2018. november 21-23. között rendezik meg a negyedik magyar-ghánai (angol nyelvű) üzleti fórumot, amelyen a mezőgazdasági feldolgozóipar lesz középpontban.

A rendezvény fővédnöke Nagy István agrárminiszter és Ibrahim Awal ghánai üzletfejlesztési miniszter. A fórum célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése a mezőgazdasági feldolgozóipar vonatkozásában. Magyarország accrai nagykövetsége kiemelten perspektivikus területként a gyümölcs- és zöldségfeldolgozást, a növénytermesztést, a takarmányozást, az állattenyésztést (sertés, baromfi, halgazdálkodás, méhészet), a húsfeldolgozást, illetve a csomagolóipart jelölte meg.

A ghánai delegáció tagjai célirányosan – a nyugat-afrikai ország iparfejlesztési törekvésivel összhangban – a fent vázolt ágazatok feldolgozóipari üzemeinek létesítésében és üzemeltetésében, illetve termesztési és állattenyésztési technológiák átadásában keresnek magyar partnert. A ghánai részvevők szervezése a központ (GIPC), a Vámmentes Ipari Övezetek Hatósága (GFZA), valamint a Ghánai-Magyar Üzleti Tanács (GHUBC) koordinálásával történt.

A gödöllői Grassalkovich-kastélyban november 21-én rendezik meg a plenáris tanácskozást, amelyet B2B-tárgyalások követnek. November 22-23-ára helyszínlátogatásokat is szerveznek a résztvevő cégek számára.

A programon való részvételi szándékát a [email protected] email-címen lehet jelezni.