2024. április 25. csütörtök Márk

Figyelem! Szeptember 30-ig adhatják be a biomassza-termelők a tápanyaggazdálkodási tervet

Agro Napló
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a biomassza-termelők figyelmét, hogy tápanyaggazdálkodási tervet kell benyújtaniuk, melynek határideje: szeptember 30.

A megújuló energia előállítására szolgáló melléktermékekhez kapcsolódó tápanyaggazdálkodási tervet az érintett gazdálkodóknak a betakarítást követően, minden évben szeptember 30-ig kell elektronikus úton beküldeniük a Nébih felé. Abban az esetben, ha az adott növénykultúra betakarítására csak szeptember 30-át követően kerül sor, úgy a tápanyaggazdálkodási terv benyújtása a betakarítást követő 30 napon belül esedékes – értesült a Nébih felhívásából az Agro Napló.

A biomassza-termelőknek a tápanyaggazdálkodási tervet öt évnél nem régebbi talajvizsgálati eredmények alapján kell elkészíteniük. Ezt követően a megfelelő adattartalmú tápanyaggazdálkodási tervet elektronikusan szükséges benyújtani a Nébih Ügyfélprofil Rendszerén (ÜPR) keresztül, amely ügyfélkapus azonosítást követően érhető el.

Az adatlap, valamint a tápanyaggazdálkodási terv elkészítéséhez használható kitöltési segédlet letölthető a Nébih honlapjáról.

Kapcsolódó tartalmak:

 

 

(Forrás: Nébih)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!