Felkészülés az új erdőgazdálkodási törvény megalkotására

Agro Napló
Elengedhetetlen egy új erdőgazdálkodási törvény megalkotása - hangzott el a 77. OMÉK-en megrendezett erdészeti szakmai konferencián, melyet Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár nyitott meg.

Az államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy az 1996-ban létrehozott jogszabályi környezet megújításának tervezése 2012 óta zajlik az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) és a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségével (Megosz) bevonásával.

Bitay Márton a tervezési folyamat során fontosnak nevezte a módosításra szoruló rendelkezések vizsgálatát és a jelenleg nem szabályozott kérdésekre történő válaszadást. Kiemelte továbbá a magán és állami erdőgazdálkodók tevékenységének pontos szétválasztását, valamint az erdőgazdálkodás, illetve az erdészek munkájának széleskörű megismertetését.

A mai eszmecsere is ahhoz járul hozzá, hogy még több szempontot kapjunk ehhez a munkához és így az irányvonalak meghatározásához– zárta szavait az államtitkár.

Az ember és az erdő kapcsolatát bemutató konferencián az állami erdészeti társaságok, a magán-erdőgazdálkodók és az uniós fejlesztések oldaláról mutatták be az erdeinkben rejlő közjóléti lehetőségeket az érdeklődőknek, akik emellett az állami vadhúsfeldolgozás és forgalmazás jövőképét is megismerhették.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!