Ez most nagyon meggy!

Agro Napló
„Ez most nagyon meggy!” mottóval indított meggyfogyasztást ösztönző kampányt az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) – jelentették be a Balaton Sound fesztiválon.

A meggyet nagy mennyiségben termesztik Magyarországon: a világ összes meggytermésének harmadát az Európai Unió adja – emlékezet a tájékoztatás –, amelynek közel 80 százalékát Lengyelország, Magyarország és Németország termeli. A magyar meggyet több, mint 3400 termeli meg, mintegy 13 400 hektáros területen, évente átlagosan mintegy 70 ezer tonnát – mondta Feldman Zsolt, az AM államtitkára.

Hozzáfűzte: a meggy – így a kiváló minőségű magyar gyümölcs is – ráadásul jelentős vitaminforrás, továbbá ásványanyag-tartalma is nagy és hűsítő hatású, egészséges gyümölcs a nyári melegben. Ezért is fontos a meggy népszerűsítése még szélesebb körben Magyarországon, mint például a Balaton Sound 160 ezer fős közönségének. De a sikeres hazai promóció az egyoldalú német fóggést is csökkentheti ebben a piaci szegmensben.

A mostani nyári meggykampány elsősorban a fiatalokra fókuszál, ezért is adott otthont a promóció nyitó eseményének a Balaton Sound. Az AMC már évek óta jelen van a magyarországi fesztiválokon különböző kampányokkal, kóstoltatásokkal, hogy a tudatos vásárlásra legfogékonyabb fiatal korosztályt elérjék.

A nyári meggykampány elsődleges célja, hogy ösztönözzék ennek a rendkívül egészséges gyümölcsnek a fogyasztását – közölte a mezőgazdaságért felelős államtitkár. Feldman Zsolt hozzátette: Magyarország az Európai Unió egyik meghatározó meggytermelője, Lengyelország után a második helyen áll. A hazánkban megtermelt meggy minősége nagyon jó, ezért keresett külpiaci termék. A hazai meggy jelentős részét, mintegy 80 százalékát exportra szállítják. A szaktárca célja, hogy a gyümölcs belföldi fogyasztását ösztönözzék, ami az ágazat helyzetét is erősítené.

A meggyfogyasztás mellett számos érv szól: a gyümölcs többek között 17 típusú antioxidánst tartalmaz, kiváló vértisztító, kálium és kalcium tartalma kedvezően hat a szív- és érrendszeri elégtelenségre, gyulladáscsökkentő és jelentős B-vitamin forrás – hívta fel a figyelmet az államtitkár..

A kampányról Ondré Péter, az AMC ügyvezetője elmondta: a Balaton Soundon két napig kóstoltatják a meggyet. Ezen kívül a budapesti Allee bevásárlóközpontban összesen öt alkalommal lesz még meggykóstoltatás július 8-12 között. Magyarország az unióban a második legjelentősebb meggytermelő ország – fűzte hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!