Ésszerűbb és hatékonyabb agrárszakképzési rendszer a cél

Agro Napló
Képzett, elhivatott, kimagasló tudással rendelkező szakemberekre nagy szüksége van az országnak - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérum parlamenti államtitkára a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának tanévnyitó ünnepségén, Mosonmagyaróváron.

Az államtitkár hangsúlyozta: a földművelésügyi tárca az eddiginél sokkal ésszerűbb és hatékonyabb agrárszakképzési rendszer felépítésén dolgozik.

Kizárólag a duális képzés, a gazda-továbbképzés, a távoktatás, valamint a szakképzés tartalmi kínálatának bővítésével lehet sikeressé válni, ez versenyképességünk kulcsa - húzta alá Nagy István. Hosszú távú célként két-három országos agrárképzési központ megalakulását jelölte meg. A tervek szerint ezek a központok az alapképzéstől a doktori iskoláig és a kutató intézetekig lefedik majd a teljes agrár-felsőoktatási és kutatás-fejlesztési spektrumot, míg a többi intézmény specializált, a térségi igényeknek jobban megfelelő területeken nyújtana agrár-típusú képzéseket -  tette hozzá.

A magyar vidék nagyszerű természeti adottságai és hagyományai a jövőben is eredményre vezetnek - jelentette ki Nagy István. A Földművelésügyi Minisztérium pedig a továbbiakban is kiemelten számít a kutatók, az oktatók, valamint az egyetemen végzett agrárszakemberek munkájára - mondta.

(FM Sajtóiroda)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gyakorlati oktatókat képez a NAK

Gyakorlati oktatókat képez a NAK

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tanfolyamot indít azok számára, akik meg kívánják szerezni a gyakorlati oktatói tanúsítványt, a képzésre – az In...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!