MENÜ

Elkezdődött a borászati gépek beszerzéséhez kapcsolódó támogatási kérelmek beadása

Agro Napló 2021.03.24.

A 2021-2023 közötti pénzügyi évekre vonatkozó támogatás keretösszege 21 millió eurónak megfelelő forintösszeg (azaz mintegy 7,5 milliárd forint) – tette közzé honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

 

A támogatási kérelem a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen tölthető ki, és kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítással nyújtható be. A támogatási kérelem benyújtására vonatkozóan a kincstár nem rendszeresít papír alapú nyomtatványokat.

A támogatási kérelmeket ez év április 1-je 00.00.00 óra és április 20-dika 23.59.59 óra között kell benyújtani, a határidő elmulasztása esetén igazolásnak helye nincs.

A támogatási kérelem a benyújtást követő naptól számított 10 napon belül, de legkésőbb a benyújtásra nyitva álló időszak utolsó napjáig, azaz április 20-ig elektronikus úton módosítható. Azonban az így a beérkezés időpontja is későbbi lesz, amire érdemes figyelni, hiszen a Magyar Kincstár (MÁK) a támogatási kérelmeket beérkezési sorrendben bírálja. A MÁK a beérkezett kérelmekről ez év július 31-éig dönt.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a jelzett időszakban benyújtott támogatási kérelmekre vonatkozóan kizárólag ez év november 30 és december 21 között nyújtható be kifizetési kérelem. (Az idevonatkozó 17/2021 közlemény a MÁK honlapján már elérhető.) – olvasható az ismertetőben.