MENÜ

Elérhető az izraeli mezőgazdasági szolgáltatások katalógusa

Agro Napló 2020.09.16.

Már elérhető az izraeli mezőgazdasági szolgáltatások katalógusa – tájékoztatott honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

 

A köztestület által közzétett információ szerint az Izraeli Export és Nemzetközi Együttműködési Intézet (IEICI) a legfontosabb kapu az izraeli vállalatokkal folytatott üzleti kapcsolatokhoz. Izrael vezető iparágai terén szerzett szakértelmével az IEICI hozzáférést kínál a releváns vállalkozásokhoz és kormányzati erőforrásokhoz, továbbá biztosítja a szükséges információkat a kapcsolatfelvételhez, a tárgyalásokhoz és az üzleti tevékenységhez.

A kormány és a magánszektor által létrehozott és finanszírozott IEICI szakértelme a technológia és termékfelderítés, a közös vállalkozások és az izraeli vállalatokkal folytatott stratégiai szövetségek terén több mint fél évszázadot ölel fel. A katalógus a virágzó izraeli agrártechnológiai ágazat lehetőségeinek és know-how-jának példáit mutatja be, és mivel az IEICI közeli ismeretségben áll az izraeli exportőrökkel, rendelkezésére áll abban, hogy támogassa a gazdasági kapcsolatépítést, amelyet jól szolgál a honlapjukon megtalálható katalógus többek között az agrár- és élelmiszeripari termékek terén. (Bővebb információ: www.export.gov.il honlapon.)

De például a Safepack Products - Decco Israel testreszabott megoldásokat és szakértelmet biztosít a gyümölcs- és zöldségtermelők számára a bevonatok, gombaölők, tisztítószerek, fertőtlenítők, növekedésszabályozók, valamint a betakarítás utánra és a tároláshoz szükséges forrázás-gátló termékek terén. A vállalat felszereléseket és szolgáltatásokat nyújt továbbá a csomagolóüzemek számára, beleértve a gombaölő-szer maradványok nyomon követését, a gombavizsgálatokat és a rezisztencia kezelését. (Bővebb információ: Zöldség- és gyümölcs-betakarítás utáni megoldások iránt érdeklődőknek a www.decco-safepack.com internetes elérhetőségen.)

Az Eco Pack Green Box egy könnyen használható, teljesen testre szabható, környezetbarát csomagolási rendszert fejlesztett ki és szabadalmaztatott, amelyet a hagyományos karton és műanyag rekeszes csomagolás helyettesítésére terveztek. Az Eco Pack rendszer egy műanyag keretből és két könnyű műanyag hüvelyből áll, amelyek könnyen összeszerelhetők egy gazdaságos, többcélú, újrahasznosítható doboz létrehozásához. A társaság a rendszert kartondobozok gyártói és forgalmazói számára értékesíti friss termékek kiskereskedőinek, mezőgazdasági termelőknek és mezőgazdasági exportőröknek való továbbértékesítés céljából. A csomagolás többször újra felhasználható sokféle friss és fagyasztott termékhez, beleértve a gyümölcsöket, zöldségeket, húst, tejtermékeket és pékárukat. (Bővebb információ: a környezetbarát élelmiszercsomagoló-rendszerek iránt érdeklődőknek az Eco Pack Green Boksz, www.ecopack-greenbox.com weboldalon.)

Az Evigence Sensors a frissességi életciklusra hoz létre megoldásokat a romlandó termékek széles skáláján és az érdekelt felek javára a márkától a fogyasztóig terjedő szállítási láncban. A felhasználhatósági idő rendszertől való eltávolodással és a vizuális frissesség érzékelők következő generációjának fejlesztésével a vállalat lehetővé teszi a kezelők és a felhasználók számára, hogy tájékozottabb döntéseket hozzanak termékeik frissességével kapcsolatban, elősegítve a pazarlás csökkentését, a pénzmegtakarítást, valamint az élvezetük és átfogó élményük növelését. Bővebb információ: a romlandó termékek eltarthatóságának figyelése valós időben témájáról a  Evigence Sensors, https://evigence.com/ címen érhető el.)

A Hefestus Technologies élelmiszercsomagoló gépek és fejlett csomagolási megoldások fejlesztésére specializálódott. A vállalat a szabadalmaztatott Shelf Life Booster (SLB) technológiáját használja a termékek eltarthatóságának jelentős meghosszabbítására, gépeit és SLB lezáró fejeit pedig világszerte értékesítik és forgalmazzák. A Hefestus kiterjedt termékcsaládot kínál minden csomagolási igényhez, beleértve a félautomata gépeket, valamint a lineáris és forgó gépeket. A gépeket az ügyfelek igényeinek megfelelően gyártják, és úgy alakítják ki, hogy kompatibilisek legyenek rendeltetési országaik áramforrásaival. (Bővebb információ: az élelmiszercsomagolási és csomaglezárási megoldásokról a Hefestus Technologies, www.hefestus-slb.com internetes címen kaphatnak az érdeklődők.)

A Post Harvest Solutions a ZoePac, a termékek csomagolási és feldolgozási technológiájának fejlesztője, amelynek célja az optimális légköri rendszer, a relatív páratartalom és az antimikrobiális tulajdonságok biztosítása a termék állapotának és minőségének maximális megőrzése érdekében. (Bővebb információ: a
csomagolási megoldás gyümölcsökhöz és zöldségekhez kérdéskörben, a Post Harvest Solutions, www.zoepac.com címen érhető el.)

A Resorcix az élelmiszer- és italiparban a baktériumok kezelését célzó megoldások és termékfejlesztés biztosítására szakosodik. Antimikrobiális megközelítését úgy tervezték, hogy lehetővé tegye a termékek hosszabb eltarthatóságának elérését pazarlás nélkül. A vállalat technológiája környezetbarát, és a természetes termékek gyógyszerkémiáján alapszik. A Resorcix kutatási projekt a spóraképző baktériumok elleni természetes hatóanyagot kutatja a természetes italgyártásban való felhasználás céljára, a potenciális eltarthatósági időnek más élelmiszeripari termékek, mint például a csokoládé és a hús eltarthatósági idejére való meghosszabbítása érdekében. (Bővebb információ: az antimikrobiális megoldások az élelmiszeripar- és italipar számára elnevezésű témában a Resorcix, www.resorcix.com weboldalon lelhetők fel.

Az R.O.P intelligens csomagolást fejleszt és gyárt friss termékekhez, PP, PE és PA keverékeken alapuló fóliát és zacskókat biztosítva. A vállalat fóliaöntési technológiája. a hasítás és performálás (0,3-13 mm), a nyomtatás és a zacskókészítés mind egy egység alatt található. Az R.O.P ExtendCast védőgázas (MAP) fóliáit, dobozbéléseit és kiskereskedelmi zacskóit úgy tervezték, hogy javítsák az eltarthatóságot, a megjelenést és a tápértéket. Minden ExtendCast termék testre szabottan készül egy adott gyümölcs, zöldség vagy gyógynövény számára annak légzési jellemzői, vízveszteség mértéke, tömege és a betakarítás utáni folyamatai alapján. A vállalat ultravékony MA fóliája kezeli az MAP használatával még mindig fennálló kihívásokat, beleértve a csomagolási költségeket, az üzemeltetést és a környezeti hatást. A friss termékek eltarthatóságának meghosszabbítását célzó ExtendCast MAP csomagolását zacskók vagy tekercsek formájában kínálják automatikus csomagoláshoz. Az R.O.P csomagolása fokozott élelmiszerbiztonságot és teljesítményt biztosít a benne lévő termék állapotának optimalizálása érdekében. A vállalat fóliája a más meglévő ömlesztett csomagolási módszerekben használt csomagolóanyag kevesebb mint 50 százslékát teszi szükségessé. (Bővebb információ: a polipropilén fóliák és zacskók termékekhez kapcsolódó projektekről a R.O.P., www.rop-ltd.com internetes oldalon érhető el.)

A Save Foods a friss termékek környezetbarát fertőtlenítő megoldásainak sorozatát fejlesztette ki. Termékei hatékonyak az emberi kórokozókkal, mint például a szalmonella, az E. coli és a listeria, valamint a növényi kórokozókkal szemben, és segítik a termékek eltarthatóságának meghosszabbítását.  A Save Foods hidrogén-peroxidot használ az élelmiszer-összetevőkkel együtt, és a termékeiben lévő hatóanyagok nem hagynak veszélyes maradványokat a kezelt termékeken. Megoldásai csökkentik a hagyományos kémiai baktériumölő és gombaölő szerek betakarítás utáni további alkalmazásának szükségességét is.  A vállalat termékeit betakarítás utáni felhasználásra tervezték citrusfélék, avokádó, papaya, mangó, burgonya és édesburgonya csomagolásában; az élelmiszeripar számára, beleértve a frissen vágott termékeket, a friss salátákat és a feldolgozott élelmiszereket is. További alkalmazások közé tartozik az üvegházakban történő felhasználás. (Bővebb információ: a környezetbarát megoldások az élelmiszerbiztonság és az eltarthatóság biztosítására a Save Foods, www.savefoods.co/ címen kapható.)

A StePac kiváló minőségű, precíziós tervezésű védőgázas (MA/MH) csomagolást fejleszt és gyárt friss termékekhez. Az egyes zöldség-, gyümölcs- vagy gyógynövényfajtákhoz testre szabott StePac hosszabb eltarthatóságot biztosít, miközben megőrzi a termékek frissességét, ízét és tápértékét. A vállalat Xtend MA/MH csomagolásának polimerjeit úgy tervezték, hogy lehetővé tegyék, hogy a zacskó belsejében lévő termékek kiegyensúlyozódjanak az adott gyümölcs vagy zöldség által megkívánt O2 és CO2 koncentrációk meghatározott tartományán belül. Az Xtend lelassítja az öregedést, fenntartja a termékek tápértékét és ízét, csökkenti a bomlást, megőrzi a szilárdságot és megakadályozza a zsugorodást. A StePac CARERITE sterilizáló csomagolást, egy sor fertőzést gátló védőfóliát és sterilizáló zacskókat is gyárt, amelyeket orvosi, fogorvosi és állatorvosi klinikák számára terveztek. (Bővebb információ: a Védőgázas csomagolásról a StePac, www.stepac.com címen tudható meg.)

A Sufresca ehető bevonatokat fejleszt ki a termékekhez, elősegítve ezzel a hosszabb eltarthatóságot és csökkentve a betakarítás utáni veszteséget és hulladékot. A Sufresca bevonatai az egyes célzott gyümölcsre vagy zöldségre szabottak, speciális folyékony készítmények alkalmazásával, amelyek mind a hagyományos, mind az ökológiai mezőgazdaság számára alkalmasak. A vállalat eredetileg azokra a növényekre összpontosít, amelyek esetében jelenleg nincs betakarítás utáni ehető bevonat, mint például a paradicsom, a fokhagyma, a paprika és a gránátalma maglepel. (Bővebb információ: az ehető védőbevonatok gyümölcsökhöz és zöldségekhez témában a Sufresca, https://sufresca.com/ weboldalon olvasható.)

A Varcode a romlandó áruk, mint például élelmiszerek és gyógyszerek folyamatos hűtési lánc figyelésének technológiáját fejleszti. A vállalat technológiája dinamikus vonalkódot, vonalkód olvasókat és irányítópultot biztosít a naprakész szállítási információkhoz.  A Varcode FreshCode-ja olyan vonalkód, amely az idő és a hőmérsékleti viszonyok függvényében változik. A forgalmazók beolvashatják a kódot, és megállapíthatják, hogy milyen jól őrizték meg az áruikat a szállítási folyamat során. A FreshCode adatai segítenek a forgalmazóknak meghatározni az egyes szállítmányok legmegfelelőbb felhasználását, és azt, hogy optimális állapotúak-e, kedvezményesen kell-e őket értékesíteni, vagy vissza kell-e küldeni őket. A FreshCode rendszer magában foglalja a FreshCode kezelő rendszert, egy felhőalapú szolgáltatott szoftvert a jelentésekhez és riasztásokhoz. A FreshCodes-ok speciális szkennerekkel, valamint a legtöbb okos telefonnal olvashatók. (Bővebb információ a dinamikus vonalkódok a termék frissességének értékeléséhez elnevezésű témában a  Varcode, www.varcode.com honlapon találhatók.)

(Kapcsolat: az Izraeli Export és Nemzetközi Együttműködési Intézet, kapcsolat: Moti Patriano manager, Agro-Technology Sector [email protected], +972 3 514 293; nagykövetség részéről: Judit Kónya, Economic Officer, Embassy of Israel in Hungary, 1026 Budapest Fullánk utca 8., Tel: +36-1-392-6235) – tartalmazza a NAK ismertetője.