2024. március 29. péntek Auguszta

Éjfélig lehet beadni erdészeti gépbeszerzési pályázatot

Agro Napló
Az „Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások” című pályázathoz kapcsolódó közlemények jelentek meg – közölte a nak.hu. Ezek tájékoztatást adnak a következő értékelési határnapról és a pályázatbeadás felfüggesztéséről.

 

Az „Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások” című pályázat kiírásának megfelelően 2017. szeptember 4-ig támogatás igényelhető: erdőgazdálkodásban használt gépek, eszközök beszerzéséhez, fatermékek felkészítését szolgáló gépek beszerzéséhez, továbbá erdei gomba, gyógynövény és vadgyümölcs feldolgozását vagy tárolását szolgáló fejlesztéshez.

Egy-egy igénylő maximum 100 millió forint támogatásra jogosult. A támogatást a nyilvántartásba vett erdőgazdálkodók és a vidéki térségben székhellyel vagy telephellyel rendelkező erdészeti szolgáltató vállalkozások igényelhetik. A részletesebb jogosultsági feltételek itt olvashatók.

A gépek, eszközök beszerzése mellé igényelhető továbbá támogatás a projektelőkészítéshez és -menedzsmenthez is. A támogatás intenzitása a közép-magyarországi régióban 40 százalék, a többi régióban 50 százalék.

A pályázati felhívás és a segédletek innen tölthetők le.

Szintén e pályázathoz kapcsolódó fontos információ, hogy az irányító hatóság a kötelezettségvállalási keret kimerülése miatt a támogatási kérelmek beadását 2017. szeptember 5-én 0 órától felfüggeszti. Részletek itt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!